Lauko kavinės: ilgiau, bet ramiau

Lauko kavinės: ilgiau, bet ramiau

Siūloma leisti lauko kavinėms Klaipėdoje dirbti ilgiau, tačiau savaitgaliais triukšmas jose turėtų nurimti anksčiau nei leidžiama dabar.

Jau parengti tai numatantys lauko kavinių veiklą apibrėžiančio aprašo papildymai, norima, kad naujovės įsigaliotų kuo greičiau.

Pagal dabartinę tvarką, jos gali veikti iki 23 valandos, o atsižvelgus į Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prašymą, lauko kavinių darbą pratęsti norima iki vidurnakčio.

Tačiau norima, jog visą savaitę muzika jose užtiltų 22 val. - šiuo metu tokia tvarka galioja tik darbo dienomis, o savaitgaliais leidžiama patriukšmauti valanda ilgiau.

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai tokias pasiūlymui pritarė vienbalsiai, tikimasi, kad nauja tvarka bus patvirtinta jau birželio pabaigoje - kad jos naudą ar ydas būtų galima įvertinti dar šią vasarą.

Primename, jog prieš pusmetį Klaipėdos verslininkai iškėlė idėją leisti lauko kavinėms dirbti net iki 3 val.

Galiojančios tvarkos iki šiol laikėsi ne visi - surengus specialius Viešosios tvarkos skyriaus specialistų patikrinimus buvo nustatytas ne vienas pažeidimas: lauko kavinės ir dirbo, ir muzika jose skambėdavo ilgiau, nei leidžia valdžia.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder