Laipynių parko veiklą nori susieti su oro sąlygomis

Laipynių parko veiklą nori susieti su oro sąlygomis

Nuotykių parko "Kar kar" ir Klaipėdos savivaldybės ginčas dėl sutarties sąlygų pakeitimo jau pasiekė teismą. Tačiau vakar turėjęs vykti teismo posėdis atidėtas, nes šalys ketina ieškoti taikaus sprendimo.

Jau trečią sezoną Klaipėdoje veikiančio laipynių parko vadovai siekia, kad būtų pakeistos sutarties sąlygos ir šaltuoju metų periodu jiems nereikėtų Savivaldybei mokėti rinkliavos mokesčio, nes esą tuomet parkas neveikia.

Apeliuojama į tai, kad šitaip rūpinamasi ne tik savo kišene, bet ir lankytojų saugumu.

"Juk nuo šalčio gali ir lynas nutrūkti, rankos ledija - nesaugu, todėl, kai lauke šalta, parkas neveikia. O jei nevykdome veiklos, neturėtų būti imama ir rinkliava", - įsitikinęs nuotykių parko vadovas Mindaugas Žilys.

Pasak jo, pagal sutartį, kiekvieną mėnesį parkas Savivaldybei privalo mokėti 470 eurų siekiantį rinkliavos mokestį.

"Juk ne kasdien tokie parkai kuriasi. Tiesiog nebuvo jokios praktikos, ir kai buvo rengiamos konkurso sąlygos, nebuvo atsižvelgta į tai, kad parkas negalės vykdyti veiklos visus metus. Bet, kai pradėjome dirbti, tapo aišku, kad sutarties sąlygas reikia koreguoti", - sakė M. Žilys.

Iš pradžių verslininkai su Savivaldybe bandė tartis gražiuoju, tačiau sulaukę neigiamos reakcijos kreipėsi į teismą.

"Šiandien turėjęs vykti teismo posėdis atidėtas, nes nuotykių parkas vis gi nori sudaryti taikos sutartį. Mes irgi esame pasirengę ieškoti kompromisų", - vakar sakė Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas.

Teisininkas akcentavo, kad pakeisti sutarties sąlygas nėra taip paprasta, nes tai būtų sąlygų pagerinimas, o toks veiksmas po jau įvykusio konkurso nėra toleruotinas reiškinys.

"Tačiau ieškoti kompromisų galima. Galbūt būtų galima sieti parko veiklą su tam tikrais gamtos reiškiniais. Pavyzdžiui, nustatyti ribą, kokioms oro sąlygoms esant parkas gali nemokėti rinkliavos. Galbūt jiems reikėtų pristatyti hidrometeorologų duomenis, kad tam tikrą dieną snigo ar pūtė smarkus vėjas, spaudė šaltis, todėl, rūpinantis žmonių saugumu, veikla nebuvo įmanoma. Tuomet gal ir būtų protingas sutarties keitimas", - svarstė A. Kačalinas.

Tačiau atleisti nuo rinkliavos mokesčio visą šaltąjį metų periodą Savivaldybė nėra nusiteikusi. Skyriaus vadovo teigimu, ketinama surengti visų suinteresuotų pusių bei įvairių specialistų susitikimą ir ieškoti kompromiso.

"O jei nesusitarsime, bylinėsimės iki galo", - sakė A. Kačalinas.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder