Laikinas "mikriukų" konkursas - figos lapas?

Laikinas "mikriukų" konkursas - figos lapas?

Nuo antradienio Klaipėdoje sustabdžiusi maršrutinių taksi paslaugos teikimą ir dėl to didžiulio spaudimo sulaukusi Savivaldybės administracija vakar išplatino kvietimą dalyvauti konkurse, kurio nugalėtojai laikinai galėtų teikti tokias paslaugas. Iki tol dirbę vežėjai šią apklausą vadina imitacine.

Savivaldybė kviečia teikti siūlymus vežti keleivius 6, 8 ir 9 maršrutais. Nurodoma, kad paslauga gali būti teikiama 2 mėnesius, suteikiant galimybę sutartį pratęsti 3 kartus po du mėnesius, bet ne ilgiau, negu pradės dirbti vežėjai, laimėję "tikrąjį" - ilgametį konkursą. Pasiūlymai priimami iki rugsėjo 14 d.

"Vyriausiasis administracinis teismas sutartis su maršrutinių taksi vežėjais buvo pripažinęs neteisėtomis ir Savivaldybės administracija buvo įpareigota jas nutraukti. Todėl nebuvo sudarytos laikinosios sutartys. Laikinas konkursas šiai paslaugai teikti, kuriame galėtų dalyvauti visi norintieji, neprieštarauja Konkurencijos tarybos nurodymui sudaryti konkurencines sąlygas. Sutinku, kad jį buvo galima paskelbti anksčiau. Dabar yra analizuojama situacija, kodėl tai nebuvo padaryta. Situacija - labai įtempta, todėl sprendžiama kuo operatyviau. Taigi suformuluotas trumpas, tačiau protingas terminas, per kurį galima pateikti savo pasiūlymą", - tokį sprendimą aiškino Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Tačiau 9-uoju maršrutu iki šiol vežusios bendrovės "Vežesta" vadovas Audrius Petrošius vakarykštę situaciją apibūdina jūriniu terminu "štilis", o Savivaldybės paskelbtą konkursą - imitaciniu.

NEIŠVERS? Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tvirtino, jog rugsėjo 14 d. vyksiančio miesto Tarybos posėdžio darbotvarkėje nėra klausimo dėl "mikriukų" skandalo epicentre atsidūrusio Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino likimo. Tačiau tarnybinis patikrinimas dėl šios situacijos esą bus atliekamas. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

"Tai yra konkurencinės procedūros imitacija. Teisėje nėra tokios sąvokos "truputį teisėta". Yra arba teisėta, arba neteisėta. Į akis krenta, jog pasiūlymus prašoma pateikti per savaitę. Abejoju, ar po savaitės laiko mes dar turėsime darbuotojų, nes jau vakar kai kurių maršrutinių vairuotojai pradėjo ieškotis kitų darbų. Net ir 5-6 vairuotojų išėjimas iš darbo jau labai stipriai keičia situaciją. Atkreiptinas dėmesys, kad pasiūlymų priėmimo data sutampa su miesto Tarybos posėdžio data. Manau, kad bandoma iki Tarybos posėdžio išspręsti situaciją, kad per jį nebūtų keliamas atsakomybės klausimas. Manau, jog atsakomybę dėl susiklosčiusios situacijos turi prisiimti Savivaldybės administracijos direktorius ir teisininkas. Laikinosios sutartys turėjo būti pasirašytos, ir tai yra jų atsakomybė. Dabar gi strėles bandoma nukreipti į merą, į "Klaipėdos keleivinio transporto" direktorių, nors šis padarė viską, kas priklausė. Dėl to labai pikta", - sakė A. Petrošius.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas vakar nesiryžo vertinti, ar trumpalaikis konkursas buvo vienintelė išeitis. Meras patvirtino, jog rugsėjo 14 d. bus Tarybos posėdis, tačiau jo darbotvarkėje, anot pašnekovo, nėra klausimo dėl Savivaldybės administracijos direktoriaus likimo.

"Tarybos darbotvarkėje yra papildomų klausimų, tarp kurių gali atsirasti ir šis klausimas. Šiandien ant savo stalo jau turiu "Klaipėdos keleivinio transporto" direktoriaus dokumentų, išaiškinančių situaciją, paketą, taip pat prašysiu ir Savivaldybės administracijos vadovo pateikti dokumentų sąvadą, kas buvo padaryta. Išanalizavus dokumentus, atlikus tarnybinį patikrinimą, galėsiu objektyviai įvertinti situaciją. Dabar neturiu argumentacijos kirsti iš peties arčiausiai esančiai svarbiausiai personalijai", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder