Kyla į kovą su karantino metu dirbančiais barais

Kyla į kovą su karantino metu dirbančiais barais

Nors visoje Lietuvoje paskelbtas karantinas, kurio metu draudžiama barų veikla, klaipėdiečiai sako pastebintys, kad dalis kavinių ir pasilinksminimo vietų lyg niekur nieko ir toliau darbuojasi.

"Vakarų ekspresas" sulaukė klaipėdiečio Žygimanto laiško. Vyras net nurodė barų, kurie, anot jo, dirba karantino metu, adresus.

"Visi barai solidarizavosi, užsidarė ir šiuo metu patiria nuostolius, o kiti, visiškai nerodydami pagarbos žmonėms, dirba lyg niekur nieko", - laiške apmaudą liejo klaipėdietis.

Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus vadovas Vytautas Ročys, paklaustas, ar Darbo inspekcija kontroliuoja barų darbo laiką, aiškino, kad tai - ne jo vadovaujamos įstaigos pareiga.

"Yra duotas nurodymas visus patikrinimus sustabdyti, nebent įvyks nelaimingas atsitikimas, kai reikės reaguoti operatyviai", - akcentavo jis.

V. Ročys teigė, kad barų kontrolę turėtų vykdyti policija. Be to, jis aiškino, kad ir patys barai tam tikromis sąlygomis dirbti gali.

"Žvelgiant į Vyriausybės nutarimą, barams nėra uždrausta maitinti. Kalba eina apie vakarinius pasisėdėjimus. Yra frazė "išskyrus maitinimo paslaugą", - dėmesį atkreipė V. Ročys.

"Situacija nestandartinė", - pripažino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

Ji teigė, kad policijos pareigūnai mėgins kontroliuoti šią sudėtingą situaciją.

"Nors tai ir nėra policijos funkcija, tačiau pareigūnai nenusišalins nuo kontrolės ir, jeigu bus pranešta apie pažeidimus arba juos pareigūnai matys, tikrai vienaip ar kitaip bus reaguojama", - kalbėjo A. Grauslienė.

Ji teigė, kad kol kas policija sulaukė kelių skambučių dėl asmenų, kurie nesilaikė saviizoliacijos grįžę iš kelionių, tačiau pranešimų apie karantino nesilaikančius barus pareigūnai iki šiol nesulaukė.

Klaipėdos miesto savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame nurodoma, kad su Savivaldybės viešosios tvarkos skyriumi bendradarbiaus ir tvarką palaikyti uostamiestyje padės Klaipėdos šaulių sąjunga.

"Savanoriai patruliuos mieste, prižiūrės, ar parduotuvės, kavinės laikosi nustatytų reikalavimų, ir apie pažeidimus praneš Viešosios tvarkos skyriui", - teigiama pranešime.

Saugos tarnyba "Ekskomisarų biuras" išplatino pranešimą, kuriame skelbiama, kad dėl koronaviruso keliamų iššūkių pasiūlė bendradarbiauti didžiųjų miestų savivaldybėms ir kitoms šalies institucijoms. Toks pasiūlymas pasiekė Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Utenos, Alytaus, Marijampolės savivaldybes

"Kovos su pandemija specialistai medikai teigia, kad viena iš kertinių priemonių suvaldyti koronaviruso plitimą - griežtai laikytis nurodymų, pavyzdžiui, kuo mažiau žmonėms kontaktuoti fiziškai, o rizikos grupės asmenims ar grįžusiems iš užsienio, įtariamiems galimai užsikrėtus virusu ar bendravusiems su sergančiaisiais reikia būti griežtame karantine ir saviizoliacijoje", - teigė "Ekskomisarų biuro" generalinis direktorius Arvidas Januška.

Tačiau jis apgailestavo, kad šiuo metu pasigirsta informacija, jog dalis gyventojų reikalavimų nesilaiko, tad tam būtina užkirsti kelią. Tai esą gali pagelbėti padaryti jo 1,4 tūkst. vadovaujamų darbuotojų.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder