Kur paminėti Valstybės dieną?

Kur paminėti Valstybės dieną?

Valstybės (Mindaugo karūnavimo) dieną Vakarų Lietuvoje netrūks nei koncertų, nei įvairių atrakcijų.

Klaipėdoje minėjimui startas bus duotas vidurdienį, kai Kruizinių laivų terminale bus iškilmingai pakelta trispalvė, vyks Klaipėdos bei Palangos linijinių šokių kolektyvų koncertas "Šokių pynė Lietuvai". Prisijungti šokti bus kviečiami ir visi susirinkusieji.

Šventinis koncertas vyks vakare prie paminklo vieningai Lietuvai "Arka". 19.30 val. jį pradės dainininkė Jurga Šeduikytė su grupe. O Jurgis Didžiulis 19.45 val. pakvies jungtis "išsipakuoti instrumentus" Tautiškos giesmės giedojimui Klaipėdoje ir jungtis į eiseną, kuri prasidės nuo Senosios perkėlos ir aplankiusi senamiestį, judės iki "Arkos". Eisenos dalyviai bus kviečiami šokti, dainuoti ir improvizuoti, tad jie raginami atsineškti dambrelius, būgnus, dūdeles, armonikas, barškučius ir viską, kas jiems yra lietuviška.

Prie "Arkos" 21 val. kartu su viso pasaulio lietuviais bus giedama "Tautišką giesmė". O po to koncertą pratęs Jurgis Didžiulis su perkusininkais.

ŽVAIGŽDĖS. Šventinis koncertas Klaipėdoje vyks vakare, prie paminklo vieningai Lietuvai "Arka". 19.30 val. jį pradės dainininkė Jurga Šeduikytė su grupe, o vėliau estafetę perims Jurgis Didžiulis. "Respublikos" archyvo nuotr.

Į Valstybės dienos renginius taip pat įsilieja ir tarptautinis Baltijos šalių chorų festivalis "Klaipėdai - Baltijos daina". Rytoj 19.30 val. vasaros koncertų estradoje bus galima pasiklausyti Karlo Orfo (Carl Orff) "Carmina Burana".

Palanga liepos 6-ąją ragina smagiai praleisti su šeima. 18 val. ties Vaikų parku (Šermukšnių g. ir Naglio al. sankirta) rengiamas Šeimų bėgimas "Vardan tos Lietuvos". Dalyvauti linksmoje šventėje kviečiami vaikai bei šeimos. Numatyta keletas bėgimų: vaikų iki 10 metų, jaunimo, tėvų ar mamų, stumiančių vežimėlius, šeimų (dalyvauti bus kviečiami tėvai kartu vaikais) ir kt. Įveikti teks maždaug 150 ar 200 m. Atvyksiantieji į Šeimų bėgimą raginami apsirengti ne tik sportiškai bei patogiai, bet ir nepamiršti valstybiškumo ar tautinių akcentų bei detalių. Organizatoriai žada pakviesti pasigėrėti ir jaunųjų talentų muzikiniais pasirodymais, o mažieji šventės dalyviai bus kviečiami piešti ir dalyvauti parodoje "Aš piešiu karūną Lietuvai".

[CITATA]

19 val., kurorto gyventojai ir svečiai kviečiami į Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią (Vytauto g. 51) - čia bus aukojamos šv. Mišios už Lietuvos valstybę.

Prieš 21 val. ant Birutės kalno susirinks Palangos kultūros ir jaunimo centro meno kolektyvų nariai, pasidabinę tautiniais kostiumais, tad visi prisijungsiantieji taip pat raginami pasipuošti tautiniais drabužiais ar bent jų detalėmis.

Šventojiškiai 21 val. kviečiami burtis prie "Eldijos" (Šventosios g. 1) - čia Tautišką giesmę užves "Eldijos" kolektyvo nariai, kurie visiems drauge sugiedojus valstybės himną dar padovanos ir savo koncertą.

Juodkrantėje šios šventės proga L. Rėzos kultūros centro vidiniame kiemelyje nuo 19-22 val. vyks bardų muzikos vakaras "Pasigavę vėją". O Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre nuo 20 val. rengiama Klaipėdos kamerinio orkestro koncertinė programa.

Gargždų kultūros centras kviečia į Latvijos Talsu vaikų ir jaunimo centro pučiamųjų instrumentų orkestro, Gargždų kultūros centro diksilendo grupės ir Gargždų muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestro bei šokių grupės pasirodymus, kurie vyks nuo 20 val. prie šio centro.

Veiviržėnuose šventė bus minima piliakalnio papėdėje nuo 20 val. 23 val. čia festivalis "Filmų naktys slėnyje" pristatys juostą "Senekos diena".

Gana gausiai renginių Valstybės dienos proga užderės Doviluose. 13 val. startuos dviračių žygis, skirtas susipažinti su Kalniškės ir Dovilų piliakalnių praeitimi, vyks susitikimas su klubo "Pilsots" nariais. 17 val. vyks koncertas Dovilų bažnyčioje (Donatas Petreikis (vokalas, gitara), Vytautas Mikeliūnas (smuikas) ir Nerijus Bakula (akordeonas kvies keliauti per muzikos pasauli nuo klasikos iki džiazo, nuo folkloro iki estrados). 18.40 val. čia vyks lietuvininkų ir žemaičų moterų galvos dangų pristatymas. 19.30 val. prie bažnyčios - bendruomenės apeiginės vaišės. 20.15 val. - aktorių Vytauto ir Justinos koncertas, 21.05 val. - grupės "QUORUM" koncertas, 22.30 val. - unikalus mokslinių eksperimentų šou, kurį pristatys komanda N2. 23 val. numatyti šventiniai fejerverkai. Renginių metu veiks kūrybines ir edukacinės dirbtuvės vaikams, stovės batutai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder