"Kultūros fabriku" susidomėjo minios

"Kultūros fabriku" susidomėjo minios

Po ilgiau nei 13 metų iš žodžio kūnu tapęs Klaipėdos "Kultūros fabrikas" penktadienį pagaliau tapo atviras visuomenei. Į nemokamus atidarymo renginius suplūdo nemažai šią įstaigą savo akimis pamatyti panorusių miestiečių.

Buvusio tabako fabriko (Bangų g. 5A) rekontrukcija baigėsi tik šiomis dienomis ir pirmąjį veiklos savaitgalį jame vyksta galybė renginių.

"Kultūros fabriko" atidarymo ceremonija įvyko penktadienį 18 valandą, iš karto po to jame prasidėjo įvairūs renginiai: demonstruojamas trumpametražis filmas "Triukšmadarys" su Valentinu Masalskiu, vyks Baltijos šalių dalis mados festivalis "IKRA mada", teatralų, muzikantų pasirodymai.

Viskas apibūdinta fraze - "pirmoji pamaina".

Visi šie renginiai - nemokami.

Be to, miestiečiams tai puiki proga iš arti susipažinti su naująja įstaiga.

Manoma, kad "Kultūros fabrikas" paįvairins klaipėdiečių kasdienybę -  5 aukštų ir per 4 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastate yra kino, konferencijų, repeticijų ir renginių bei daugiafunkcinės salės. Didesnė dalis įstaigos skirta kūrybinėms industrijoms, šiose erdvėse lengvatinėmis sąlygomis dirbs tie, kurie sugebės meną suderinti su verslu ir iš to uždirbti.

Lietuvoje yra 9 kūrybinių verslų inkubatoriai, Klaipėdoje esantis - didžiausias iš jų.

"Kultūros fabrikas" kainavo 14 mln., 60 proc. šios sumos skirta iš Europos Sąjungos fondų, likusi dalis - iš Klaipėdos biudžeto.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder