Kruizo keleivius stebino miesto švara

Kruizo keleivius stebino miesto švara

"Vakarų ekspresas" šįkart pakalbino keletą į Klaipėdą kruiziniu laivu atplaukusių turistų.

"Gatvės, skverai, architektūra - viskas žavinga, daug spalvų. Kadangi užklydome į Klaipėdą trumpam, turėjome visur skubėti, todėl džiaugiamės, kad miestas nedidelis. Nepasakyčiau, kad susidūrėme su kokia nors problema. Tiesa, mano žmona buvo apšaukta parduotuvėje", - nusijuokdamas prisiminė kanadietis Bobas Smitas (Bob Smith).

"Aš tik norėjau kažką nufotografuoti ir pardavėja ėmė ant manęs rėkti", - dalinosi įspūdžiais jo žmona Keitė (Katy Smith).

Paklausti, kurioje parduotuvėje tai įvyko, sutuoktiniai susižvalgė ir pasakė, kad pavadinimo neįsidėmėjo, tačiau ji yra netoli Teatro aikštės.

Kita kanadiečių pora ieškojo peliuko skulptūros.

"Labai noriu patrinti jai nosytę ir sugalvoti norą", - šyptelėjo Karola Ana Džekson (Carol-Ann Jackson).

"Šiaip miestas neįtikimai švarus. Tiek oras, tiek gatvės", - džiaugėsi jos vyras Klivas (Clive Jackson).

"Visi kalbinti žmonės moka angliškai. Parduotuvės puikios. Nusipirkome lino. Neįsivaizduoju, kur kitur pasaulyje būčiau nusipirkusi jo tokio puikaus, tikrai!" - pertraukė vyrą žmona.

Turistai pažymėjo, kad jei Klaipėdoje nori pasinaudoti tualetu, būtina turėti smulkiųjų.

"Mes siūlėme eurus, nepriėmė", - sakė Klivas.

Atgal į kruizinį laivą palengva ėję britai Pedras ir Džina Ibanezai (Pedro, Jean Ibanez) sakė sąmoningai ieškoję jaunų žmonių, kurių galėtų pasiklausti kelio anglų kalba.

"Nusprendėme, kad vyresni žmonės čia dažniau mokės rusų, o ne anglų kalbą, todėl tiek čia, tiek Estijoje, kurią jau aplankėme, kalbinome jaunimą", - sakė pokalbininkai.

Anglų pora pastebėjo, kad senamiestis yra gana greitai praeinamas, todėl ilgėliau apsistojus tiesiog trūktų veiklos.

"Senamiestis labai mažas, bet jaukus. Per porą valandų viską apėjome. Bent jau mes taip galvojame. Vyras galėtų čia pažvejoti, o ką veikti moteriai? Negaliu nepasakyti, kad kava čia - labai skani. Buvome kavinėje, kur merginos apsirengusios tautiniais kostiumais, o sienos labai gražiai dekoruotos. Nuostabi vieta", - sakė Džina.

Tuo metu grupelę iš Australijos labiausiai domino Klaipėdos senamiestis.

"Australija yra gana nauja šalis ir mes, deja, negalime džiaugtis senamiesčiais, kaip jūs. Čia yra gražūs sodeliai, nuostabios gėlės, labai švaru, neužteršta. Kuo senesni pastatai, tuo geriau ir įdomiau mums", - pastebėjo Džimas (Jim).

"Kiek čia daug kazino!" - savo ruožtu stebėjosi Veinas (Weyne).

Turistai neslėpė ir miesto trūkumų.

"Jums reikėtų daugiau informacijos pateikti anglų kalba. Ne tik anglų, bet ir prancūzų, vokiečių, žodžiu, pagrindinėmis kalbomis, nes šiuo metu labai sunku susigaudyti", - siūlė Leona (Leone).

"Žmonės nekalba angliškai arba jų žinios yra nepakankamos keliui nurodyti", - pažymėjo Anikė (Annick).

Ji sakė, kad kitur su tokia problema jiems susidurti neteko.

"Žemėlapiai taip pat galėtų būti aiškesni. Laive gavome tik labai primityvų, iš kurio beveik nieko neina suprasti, o "Google" žemėlapiuose viskas taip pat parašyta mums nesuprantama kalba", - rodė žemėlapį Anikė.

"Jums reikėtų paprašyti "Google", kad žemėlapiai būtų ir angliški - tai yra įmanoma", - pratęsė ją Džimas.

"Jeigu norite, kad turistai atplaukę į jūsų šalį leistų čia pinigus ir neklaidžiotų, terminale reikėtų įsteigti informacijos centrą, kuriame būtų galima pasikeisti valiutą ir gauti žemėlapius visomis kalbomis. Mūsų laive telpa apie 600 keleivių, kas bus, kai čia atvyks kokie 3000?" - sakė Veinas.

PASTEBĖJIMAS. Anglų pora Pedras ir Džina Ibanezai (Pedro Ibanez, Jean Ibanez) pastebėjo, kad Klaipėdos senamiestis yra gana greitai praeinamas, todėl ilgesniam apsistojimui tiesiog trūktų veiklos.


APŠAUKĖ. "Gatvės, skverai, architektūra - viskas žavinga, daug spalvų", - sakė kanadietis Bobas Smitas (Bob Smith), pažymėjęs, kad jo žmona buvo apšaukta vienoje parduotuvėje.


TIKSLAS. Kanadiečių pora Karola-Ana Džekson (Carol-Ann Jackson) ir jos vyras Klivas (Clive) ieškojo peliuko skulptūros. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder