Kontroliuoja "Klaipėdos laivų remontą"

Kontroliuoja "Klaipėdos laivų remontą"

Vakar Turto banko atstovai lankėsi Klaipėdos savivaldybėje ir AB "Klaipėdos laivų remontas" (KLR) nuomojamoje teritorijoje, nes pagal privatizavimo sutartį įmonė buvo įsipareigojusi nugriauti kai kuriuos statinius iki 2016-ųjų gruodžio 31 d.

"Sutartis jau sena, daug kas keitėsi. Terminas jau buvo atidėtas dėl specialiųjų, detaliųjų planų keitimo. 2010 metais sutartis dar buvo patikslinta. Norime įsitikinti, ar nugriauti planuoti pastatai, ar ne, ar turime imtis kokių nors priemonių. Kai kurie pastatai nugriauti, o kai kurie - ne. Visi jie turėjo būti nugriauti iki 2016 metų gruodžio 31 dienos. Žiūrėsime, kurie nenugriauti ir kodėl, ir tada imsimės priemonių. Sutartyje yra numatytos baudos už įsipareigojimų nevykdymą", - pasakojo VĮ Turto banko Privatizavimo skyriaus viršininkas Jonas Niaura.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova teigė, kad nenugriauti du pastatai Savivaldybei kol kas netrukdo, nes šiuo metu dar tik baigiamas rengti Priešpilio gatvės projektas. Tik šių metų antrą pusmetį planuojamas skelbti rangos darbų konkursas.

"Dalis pastatų jau yra nugriauti, o dėl dalies KLR prašė atidėti griovimo terminą iki 2017 metų vidurio. Savivaldybė tam neprieštaravo, kadangi jie kol kas netrukdo. Tokią savo poziciją mes ir išsakėme Turto banko atstovams. Mes tikimės, kad iki šių metų vidurio mums teritorija bus atlaisvinta", - sakė E. Mantulova.

Savivaldybė atėjus laikui reikalaus nugriauti du pastatus - nedidelę kompresorinę ir gamybinį cechą, per kurį turėtų eiti projektuojama gatvė.

Kaip KLR vadovas Alvydas Butkus vertina šią situaciją, vakar sužinoti nepavyko - jis į skambučius neatsiliepė.

Kontrolinį 70,01 proc. KLR akcijų paketą už 5,2 mln. litų 2004 m. įsigijo tuo metu "Achemos grupės" ir "Eikos" perpus valdyta bendrovė "Jūros vartai". Vėliau "Eika" partneriams pardavė turėtas "Jūros vartų" akcijas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder