Konteinerius vasarą tuštins kas savaitę

Konteinerius vasarą tuštins kas savaitę

Planus individualiuose namuose gyvenančių klaipėdiečių sukaupiamas šiukšles vežti rečiau pakoregavo miesto Taryba. Nuspręsta, kad vasarą šiukšlės vis dėlto bus išvežamos kas savaitę, o ne kas dvi.

Parengtame projekte buvo numatyta, kad nuo 2017-ųjų individualiuose namuose gyvenantiems klaipėdiečiams šiukšlės tiek vasarą, tiek žiemą bus išvežamos kas antrą savaitę. Dabar mišrių komunalinių atliekų konteinerių ištuštinimas prie individualių namų priklauso nuo sezono: nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 30 d. šiukšlės išvežamos kartą per savaitę, kitu laiku - kas antrą savaitę.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Povilanskienė informavo, kad vienas Tarybos komitetų pateikė pasiūlymą neretinti atliekų vežimo grafiko šiltuoju sezonu.

Pasak R. Povilanskienės, Savivaldybės administracija palaiko siūlymą šiukšles vežti rečiau - esą individualūs namai turės konteinerius ir mišrioms, ir komunalinėms atliekoms, todėl jie nebus visiškai pripildomi, tad esą bus nuostolinga vežti pustuščius konteinerius.

"Manome, kad geriau suretinti šiukšliavežio važinėjimą ir vežti atliekas iš individualių valdų kas dvi savaites", - pritarti projektui prašė R. Povilanskienė.

Tarybos nariams kilo klausimas, kiek bus sutaupyta lėšų, jei šiukšlių vežimo grafikas bus praretintas. R. Povilanskienė į šį klausimą atsakyti negalėjo. Pasak jos, tai bus aišku, kai bus išrinktas atliekų vežėjas.

"Naujasis punktas įsigaliotų nuo sausio 1 d. Kai paskelbsime konkursą, išrinktas vežėjas pagal suretintą grafiką siūlys savo kainą. Dabar negalime tiksliai pasakyti, kiek bus sutaupyta", - sakė R. Povilanskienė.

Tarybos nario Artūro Šulco nuomone, šiukšles vertėtų vežti kas savaitę, nes priešingu atveju gyventojų nosis ims riesti smarvė.

Jo kolega Audrius Vaišvila aiškino pats gyvenantis individualiame name ir esą neprieštaraujantis, kad atliekos būtų išvežamos rečiau, mat dviejų asmenų šeima konteinerio per savaitę atliekomis neužpildo.

Vis dėlto Taryba balsuodama pritarė idėjai palikti dabar galiojančią tvarką, kai konteineriai vasarą tuštinami kartą per savaitę.

Taip pat nuspręsta nuo kitų metų mišrių komunalinių atliekų surinkimo konteinerius, stovinčius senamiesčio teritorijoje, išvežti ne rečiau kaip vieną kartą per dieną, mišrių komunalinių atliekų surinkimo konteinerius, esančius sodininkų, garažų bendrijų teritorijose, - ne rečiau kaip vieną kartą per savaitę, kitus mišrių komunalinių atliekų surinkimo konteinerius - ne rečiau kaip tris kartus per savaitę, požeminius ar pusiau požeminius mišrių komunalinių atliekų surinkimo konteinerius - ne rečiau kaip vieną kartą per savaitę.

Antrinių žaliavų konteinerius planuojama tuštinti ne rečiau kaip kas dvi savaites. Antrines žaliavas, didžiąsias, žaliąsias, buityje susidarančias pavojingas bei elektros ir elektroninės įrangos atliekas nuspręsta rinkti apvažiuojant atliekų turėtojus vietose, kur nėra antrinių žaliavų konteinerių, ne rečiau kaip kas dvi savaites.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder