Konteineriai lamdo automobilius

Konteineriai lamdo automobilius

Savaitgalį ūžus stipriems vėjams automobiliai kentėjo ne tik nuo virstančių medžių, bet ir po kiemus važinėjusių konteinerių. Automobilių savininkams nuostoliai bus atlyginti, jei bus įrodyta, kad konteineriai išvažinėjo dėl jų tvarkytojų kaltės.

Į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipėsi pasipiktinęs Taikos pr. 111 namo gyventojas, kurio asmeninis ir kaimynų automobiliai buvo apgadinti po kiemą važinėjusių konteinerių.

Gyventojas tvirtino, kad konteineriai sukilus vėjui į automobilius daužosi nuolatos, tačiau šįkart už pašnekovo transporto priemonę daug labiau buvo apgadintas kaimyno automobilis - atsitrenkusi plastmasinė talpykla sulankstė jo dureles.

Vyriškis nedelsdamas kreipėsi į policiją, tačiau komisariate jam paaiškino, kad užuot rašius pareiškimą, paprasčiau bėdas išspręsti būtų kreipiantis į konteinerius tvarkančią bendrovę.

Namo gyventojas tvirtino, kad į konteinerius prižiūrinčią bendrovę "Specialusis autotransportas" biurą kaimynai yra "pramynę takus", tačiau situacija jau ilgą laiką nesikeičia.

"Yra nesilaikoma privalomų atstumų nuo namo, sugedę konteinerių stabdžiai ir mechanizmai, laikantys dangtį, todėl sukilus vėjui kenčia ne tik automobiliai, bet ir kiemas virsta šiukšlynu", - nusivylimo neslėpė pašnekovas.

Kelių policijos biuro Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininkas Mindaugas Džermeika stebėjosi, kad policijos budėtojai atsisakė priimti pareiškimą. Policijos atstovas tvirtino, kad žmonės, nukentėję tokiomis aplinkybėmis, pirmiausia privalėtų ieškoti, kas yra konteinerių savininkas ir kreiptis į juos dėl žalos atlyginimo.

Klaipėdos miesto 2-ojo policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis svarstė, kad besikreipusiam gyventojui budėjęs pareigūnas greičiausiai išaiškino, kad paprasčiau bus kreiptis tiesiai į atsakingą bendrovę nei rašyti pareiškimą. Viršininkas patikino, kad konkretaus skundo dėl apgadinto automobilio užfiksuota nebuvo.

Bendrovės "Specialus autotransportas" direktorius Laimonas Žemaitis stebėjosi, kad žmonės, užuot susisiekę su bendrove, bėdas bando spręsti per spaudą. Apie šią problemą jis teigė sužinojęs iš žiniasklaidos.

L. Žemaitis tvirtino, kad besikreipiančių į bendrovę dėl konteinerių apgadintų automobilių pasitaiko retai, o ar išties žala padaryta dėl komunalininkų kaltės, nesunku įrodyti.

"Neretai patys gyventojai kiemuose dėl vietos trūkumo perstumdo konteinerius, atblokuoja stabdžius, todėl pakilus vėjui jie išvažinėja", - šnekėjo vadovas, pridūręs, jog jau išsiuntęs brigadą patikrinti, ar konteineriai nesulūžę.

L. Žemaitis pripažįsta, kad pasitaiko sulūžusių konteinerių, tačiau atmetė gyventojų kaltinimus: bendrovė yra įsipareigojusi kartą per mėnesį patikrinti atliekų konteinerių dangčių ir stabdžių mechanizmus, o šiems sugedus konteinerius sutaisyti arba pakeisti.

Bendrovė yra apsidraudusi draudimu dėl tokių įvykių, todėl, jei bus nustatyta, kad konteinerių ratų stabdžių mechanizmas išties neveikė, draudikai atlygins gyventojo patirtus nuostolius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder