Koncertų salės vadovė lieka

Koncertų salės vadovė lieka

Vakar speciali komisija nusprendė, jog dar penkeriems metams Klaipėdos koncertų salei turėtų vadovauti ilgametė įstaigos direktorė Danutė Žičkuvienė.

Komisijos pirmininkė, mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė atskleidė, jog dalyvauti konkurse norą pareiškė trys pretendentai: D. Žičkuvienė, Klaipėdos miesto tarybos narys ir choro "Aukuras" meno vadovas Alfonsas Vildžiūnas bei muzikologas, pedagogas, radijo ir televizijos laidų, koncertų vedėjas Viktoras Gerulaitis. Tačiau pastarasis į vakar vykusį konkursą dėl neaiškių priežasčių neatvyko.

Pretendentų vertinimą sudarė dvi dalys. Iš jų buvo reikalaujama pristatyti savo viziją - penkerių metų įstaigos programą, o vakar vyko pokalbiai. Pretendentams buvo užduodami klausimai, susiję su įstatymine baze, planavimu, buhalterine apskaita.

"Danutė Žičkuvienė jau seniai eina direktorės pareigas, jos programa buvo kur kas išsamesnė ir platesnė nei Alfonso Vildžiūno. Pastarasis pretendentas savo poziciją išdėstė labiau iš savo kaip meno vadovo pozicijos. Jam buvo sunkiau atsakyti į tiesioginius klausimus, susijusius su įstatymine baze. Tačiau abiejų pretendentų lygis yra aukštas", - pasakojo J. Simonavičiūtė.

Anot jos, konkurso metu esmė buvo parodyti, kaip Savivaldybės biudžetinei įstaigai ir pačiai užsidirbti lėšų.

"Natūralu, jog, jei būtų keliamas vien muzikos atlikimo lygis, tai ne visada sudomina publiką. Taigi kartais reikia ir patraukliosios muzikos, kuri augintų, ugdytų žiūrovą. Apie tai kalbėjo abu kandidatai", - dėstė pašnekovė.

Anot jos, pažerta pasiūlymų, kokie renginiai galėtų vykti Koncertų salėje, jei 2022 m. Klaipėda taptų Europos kultūros sostine. Taip pat siūlyta labiau skatinti įvairias įstaigas ateiti į koncertus, gal netgi paankstinti renginių laiką - kad į koncertus po pamokų ateitų ir mokyklinukai. Taip pat buvo pasiūlymas įstaigai veikti be išeiginių.

Komisiją sudarė penki nariai: J. Simonavičiūtė, Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis, Klaipėdos universiteto Menų akademijos Muzikos katedros vedėjas Vytautas Tetenskas, mero patarėja teisės klausimais Daiva Šačkuvienė ir Savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja Jolita Grigaitienė.

Pati D. Žičkuvienė pripažino, kad pristatyti penkerių metų įstaigos programą yra labai sudėtinga.

"Akcentavau renginius, kurie bus susiję su 2017 metais, kai Klaipėda taps Lietuvos kultūros sostine. Be abejonių į savo rengiamus festivalius stengsimės įtraukti be galo įdomius projektus", - pasakojo Koncertų salės direktorė.

Ji pripažino, kad, esant gerai vadybai, kompetencijai ir finansams, "ateina ir menas". Paklausta, kokių naujovių galima tikėtis per ateinančius penkerius metus, D. Žičkuvienė, kol dar nepasirašė sutarčių, atskleisti nenorėjo. Išdavė tik vieną - kitąmet vyksiantį tarptautinį violončelės konkursą- festivalį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder