Komitetai jau pradeda darbą

Komitetai jau pradeda darbą

Betrūksta tik vieno miesto Tarybos komiteto pirmininko. Pirmadienį išrinkti dar dviejų miesto Tarybos komitetų pirmininkai. Taigi jau visi 5 komitetai turi vadovus ir yra pasirengę visu pajėgumu kibti į darbus. O Kontrolės komiteto pirmininką miesto Taryba tvirtins gegužės 30 d.

Pirmadienį miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininke išrinkta Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko pasiūlyta Laima Juknienė, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Klaipėdos miesto susivienijimo vadovė, uostamiesčio "Žemynos" gimnazijos mokytoja. Šiai kandidatūrai nepritarė komiteto narė Nina Puteikienė, surengusi būsimai pirmininkei "kultūros egzaminą". Už balsavo 5 komiteto nariai, prieš - 2. Pirmininko pavaduotoju išrinktas Rimantas Didžiokas.

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmasis posėdis vyko kur kas taikiau nei Kultūros, švietimo ir sporto komiteto. Pirmininku išrinktas Kazys Bagdonas. Pasak jo paties, jis yra altruistas, krikščionis, norintis padėti žmonėms. Jo pavaduotoju tapo vicemeras Arvydas Cesiulis. Išrinktas pirmininkas pasidžiaugė, kad šiame komitete susirinko gera komanda. Jos narys Arvydas Vaitkus jau pasiūlė du klausimus, kuriuos turėtų nagrinėti komitetas - patekimo pas gydytoją ir ligoninių sujungimo.

Praėjusią savaitę Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininku išrinktas Aidas Kaveckis, pavaduotoju - Vytis Radvila, Miesto plėtros ir strateginio planavimo - Judita Simonavičiūtė, pavaduotoju - Andrius Petraitis, Miesto ūkio ir aplinkosaugos - Alvidas Šimkus, pavaduotoju - Arūnas Barbšys. Šie komitetai jau šią savaitę pradeda dirbti. Pasak mero V. Grubliausko, išsirinkęs pirmininką komitetas negali pradėti dirbti jau kitą dieną, privalu laikytis griežtų terminų dėl komiteto posėdžio sušaukimo.

PIRMININKĖ. Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkė Laima Juknienė. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Kontrolės, vadinamojo opozicijos komiteto nariais išrinkti Arūnas Barbšys, Saulius Budinas, Ligita Girskienė, Elida Mantulova, Andrius Petraitis, Audrius Petrošius, Viktor Senčila, Alina Velykienė. Jo pirmininką tvirtins miesto Taryba.

Priminsime, dabar visuose Tarybos komitetuose dirbs ne po 6, o po 7 narius. "Tarp visų komitetų narių yra ir labai patyrusių politikų, ir tik pradedančių. Tai turi daugiau privalumų nei trūkumų. Svarbu, kad visi jie suvoktų, jog komitetai turi būti pagrindinė diskusijų vieta, o ne Tarybos posėdžių salė, kad jų posėdžiuose turi dominuoti ne emocijos, o konstruktyvūs siūlymai. Yra Tarybos narių, kurie dalyvaus dviejų komitetų darbe, pavyzdžiui, abu vicemerai. Manau, kad esant daugiau narių komitetuose, atsiras didesnė svarstymų erdvė, bus teikiama daugiau pasiūlymų, daugiau pastabų. Dėl to turėtų tobulėti teikiamų svarstyti projektų kokybė", - sakė V. Grubliauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder