Kodėl klaidžioja kruizų turistai?

Kodėl klaidžioja kruizų turistai?

Iš kruizinio laivo "Costa Pacifica" į šalia Centrinio Klaipėdos terminalo esančią Minijos gatvę užvakar pabirę turistai nustebino "Vakarų ekspreso" skaitytojus, kodėl jiems neorganizuojamas pavėžėjimas iki Klaipėdos senamiesčio, nes čia kursuojantis 9 autobusas į miesto centrą neveža.

Atostogaujančią Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorę pavaduojanti vadybininkė Jurgita Neniškienė tikino, jog turistai likimo valiai nėra paliekami.

"Kiekvieną laivą priima agentūra, o Turizmo informacijos centro darbuotojai stovi šalia trapo su žemėlapiais ir juos dalina išlipantiems", - tvirtino J. Neniškienė.

Moteris neneigė, kad keli turistai galėjo nuklysti į plynę tarp terminalo ir Minijos gatvės. Esą nepažįstamoje šalyje visiškai žmoniška net turint žemėlapį pasimesti.

Be to, turistams esą organizuojamas ir pavėžėjimas. Yra specialūs autobusai, vadinamieji "šatlai", kurie užsieniečius ir nuveža į Klaipėdos senamiestį.

Anot J. Neniškienės, nemažai kruiziniais laivais atplaukiančių svečių dažniausiai vyksta į Kuršių neriją, kai kurie - į Palangą, tačiau didžioji dalis pasilieka Klaipėdoje.

"Iš "Costa Pacifica" mažiau nei pusė turistų išvažiavo, o likę daugiau nei tūkstantis žmonių pasiliko mieste. Juos domina parduotuvės, lietuviškas maistas ir alus. Žinoma, pirmiausia - lankytini objektai, o po to - visa kita", - vakar pasakojo centro atstovė.

Šiais metais, be "Costa Pacifica", Centriniame Klaipėdos terminale buvo prisišvartavęs vienas kruizinis laivas, o artimiausiomis savaitėmis čia sustos dar 3 laivai. Skaičiuojama, kad iš viso šiais metais Klaipėdoje apsilankė ar dar apsilankys 51 kruizinis laivas.

Pernai į Klaipėdą užsuko 63 laivai, iš jų naujajame terminale švartavosi 3.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder