Klerkai tęsia automobilių statymo šou

Klerkai tęsia automobilių statymo šou

Paprastiems gyventojams neprieinamą privilegiją - atvažiuoti su automobiliais į miesto centre esančią darbovietę - turintys uostamiesčio Savivaldybės valdininkai ir toliau demonstruoja gana įžūlų elgesį.

Kai kurie tarnautojai ir toliau geriau stato savo automobilius ant Vytauto g. šaligatvio, o ne naudojasi viešuoju transportu ar priemiesčių gyventojams valdžios primygtinai siūloma pusę milijono litų atsiėjusia "park and ride" aikštele.

Kiek dar?

"Vakarų ekspresas" atidžiau situaciją Vytauto g. pradėjo stebėti po to, kai šios gatvės gyventojai išreiškė pasipiktinimą dviveidiška miesto valdžios pozicija - automobilių patekimą į miesto centrą įvairiomis priemonėmis ribojanti Savivaldybė pati turi sau rezervavusi apie 70 vietų mašinoms statyti ir šiemet pradėjo dalinti atitinkamą privilegiją suteikiančius nemokamus leidimus.

Paskutiniu lašu į Vytauto g. gyventojų kantrybės taurę tapo Savivaldybės administracijos Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė, pasistačiusi savo automobilį tik su rašteliu už lango "Aš čia dirbu. Leidimas gaminamas". Netrukus ją perspjovė automobilio "Lexus LX570" su JAV Viskonsino valstijos numeriais vairuotojas, pastatęs savo mašiną tiesiog ant šaligatvio, esančio šalia minėtosios aikštelės. Už šio automobilio lango puikavosi leidimas, bylojantis, kad į rezervuotą aikštelę gali patekti ne tik ši mašina, bet ir "Toyota 4 Runner". Atitinkamą leidimą gavusi Savivaldybės administracijos Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė tądien turėjo nedarbingumo pažymėjimą ir tvirtino nežinanti, kas vairavo ir taip įžūliai pastatė "Lexus LX570", kuris jai esą nepriklauso.

Nepaisant šių dviejų aprašytų istorijų ir fakto, kad "Lexus LX570" savininkui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už Kelių eismo taisyklių 150.5 p. pažeidimą, Vytauto g. šaligatvis aikštelėje nebeįsitenkančius valdininkus traukia lyg koks magnetas. "Vakarų ekspreso" žurnalistas praėjusį penktadienį, spalio 23-iąją, 8.34 val. užfiksavo ir ant šaligatvio pastatytą "Ford Focus C-Max" su leidimu Nr. 47. Vakar, 8.26 val., užfiksuota, kad šaligatvio prireikė ir BMW 530, kurio savininkui išduotas leidimas Nr. 39.

ŠALIGATVIS. Jiems rezervuotoje aikštelėje neįsitenkantys Klaipėdos savivaldybės valdininkai vis nesibodi savo automobiliais užimti ir dalį Vytauto gatvės šaligatvio. Penktadienį ir vakar padarytose nuotraukose - Statybos leidimų poskyrio vyriausiajai specialistei Žibutei Lidžuvienei priklausantis fordas ir Butų ir energetikos poskyrio vedėjo Algio Gaižučio BMW. Martyno VAINORIAUS nuotr.

"Pagal pateiktus preliminarius duomenis, formalus pažeidimas yra įmanomas", - konstatavo tvarką šioje vietoje prižiūrinčio Savivaldybės administracijos Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys, gavęs šias nuotraukas.

Savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių poskyrio pateiktais duomenimis, fordas priklauso Statybos leidimų poskyrio vyriausiajai specialistei Žibutei Lidžuvienei, o BMW - Butų ir energetikos poskyrio vedėjui Algiui Gaižučiui.

Valdininkų pasiaiškinimai

Abu kalbinti valdininkai neneigė padaryto pažeidimo, tačiau teisinosi, jog tai lėmė įvairios aplinkybės.

"Šioje aikštelėje visada labai sudėtinga surasti laisvą vietą, todėl ir statoma kartais net dviem eilėmis. Bandžiau kuo arčiau prisiglausti, nes nebebuvo kitos vietos", - aiškino Ž. Lidžuvienė.

"Labai skubėjau, buvau jau aštuonios, ar viena minutė po aštuntos. Dar ir kabinetas yra po remonto, tai papildomi rūpesčiai", - teisinosi A. Gaižutis.

Paklausta, kodėl į darbą nevažiuoja viešuoju transportu Ž. Lidžiuvienė aiškino, kad gyvena Klaipėdos rajone, Normantuose. Tačiau būtent iš šios gyvenvietės iki Ligoninės stotelės veža 15B maršruto autobusiukas, kurio 7.17 val. prasidedantis reisas yra pritaikytas tiems, kurie darbą, kaip ir Savivaldybė, pradeda nuo 8 val. Beje, iš Normantų važiuojant Palangos plentu ir Medelyno gatve galima nusigauti iki prie ligoninių miestelio esančio "park and ride" komplekso, kuriame priemiesčių gyventojus ir ragina palikti savo mašinas Klaipėdos valdžia.

A. Gaižutis aiškino, kad gyvena Tauralaukyje esančiuose soduose, tad iki stotelių, kuriose stoja 14 ir 23 autobusai, esą yra toli. Jei A. Gaižutis gyventų toliausiai esančioje Tauro 13-oje gatvėje, jam iš tiesų iki artimiausios stotelės reikėtų paeiti apie 2 km. Tačiau minėtasis "park and ride" yra, galima sakyti, Tauralaukio kaimynystėje...

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder