Klaipėdos švyturys

Klaipėdos švyturys laukia lankytojų

Šeštadienį, rugpjūčio 17 d., klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami švęsti Pasaulinę švyturių dieną. Šiandien iki 18 valandos visuomenei atvertas Klaipėdos švyturys.

Pasaulinė švyturių diena Lietuvoje šiemet bus minima septintą kartą. Pasaulyje kasmet šią dieną atveriama apie 500 švyturių.

Švyturių entuziastas Aidas Jurkštas sakė, kad šiemet norintieji įlipti į Klaipėdos švyturį į eilę pradėjo rikiuotis 10 valandą, nors lankymas buvo numatytas nuo 11 val. Vis dėlto matydamas eilę, A. Jurkštas pirmuosius lankytojus įleido jau anksčiau.

"Leidome, nes visi susirinko su tuo pačiu tikslu. Iš pradžių kamščių nebuvo, bet paskui, va, nuvinguriuoja eilė. Kasmet į švyturį įlipa nuo tūkstančio iki pusantro tūkstančio lankytojų. Daugiau fiziškai nepavyksta įleisti. Dabar gal jau apie 400 žmonių praėjo", - apie 13.30 val. sakė A. Jurkštas.

Iš viso Lietuvoje yra 4 švyturiai: Nidoje, Juodkrantėje, Šventojoje ir Klaipėdoje. Uostamiesčio švyturys yra seniausias Lietuvoje, saugios laivybos požiūriu laikomas pagrindiniu šalies švyturiu.

"Tai yra seniausias švyturys, išgyvenęs kelias kartas. Labai gražus mūrinis švyturys stovėjo prieškariu, bet per karą buvo susprogdintas. Toje pačioje vietoje yra pastatytas šis sovietinių laikų monstras, kuris 1953 metų sausio 31 dieną buvo uždegtas ir nuo tos dienos šviečia jau keliasdešimt metų", - apie Klaipėdos švyturį pasakojo A. Jurkštas.

Vienu metu švyturyje gali būti daugiausiai 30 žmonių. Praėjusiais metais, pasak A. Jurkšto, Klaipėdos švyturyje apsilankė daugiau nei 1 500 žmonių - daug šeimų su vaikais, senjorų, jaunimo, nepabūgę laukusių beveik 200 laiptelių.

Šiuo metu eilėje užlipti į švyturį reikia palaukti apie valandą.

"Visi išeina patenkinti, su šypsenomis, renginys nemokamas. Tad negaila investuoti tą valandą laiko už šį malonumą užlipti ir pasigrožėti", - šypsojosi A. Jurkštas.

Laukiančiųjų eilėje jis sako pastebėjęs ir ne pirmą kartą besilankančių švyturių entuziastų, kurie lankėsi ir pačioje pirmoje Lietuvoje surengtoje Pasaulinės švyturių dienos šventėje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder