Klaipėdos rajone - įvaizdžio idėjų paieškos

Klaipėdos rajone - įvaizdžio idėjų paieškos

Pavasarį kailiuką pakeisti maga ne tik įvairiems gyvūnams. Į naujoviško ir kūrybiško įvaizdžio idėjų paieškas kibo ir Klaipėdos rajono savivaldybė, kuri paskelbė viešąjį pirkimą dėl mažosios architektūros tipinio dizaino sukūrimo.

Konkurso nugalėtojas turės sukurti unifikuotą rajono mažosios architektūros elementų stilistiką ir dizainą reklaminiams ir informaciniams įrenginiams, rajono ženklui, įvažiavimo į Klaipėdos rajoną simboliui, viešojo transporto sustojimo paviljonams.

Klaipėdos rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius atskleidė, jog šią paslaugą bandoma nusipirkti jau trečią kartą.

"Problema ta, kad pasiūlymus pateikė ne tos srities specialistai. Juk mums reikia architekto ar dizainerio, kuris sukurtų projektą, o ne inžinieriaus", - sakė valdininkas ir pridūrė, jog iš pradžių dėmesys krypo į jaunus dizainerius ir architektus. Tačiau dabar siekiama tiesiog sulaukti tinkamo pasiūlymo.

Teigiama, esą mažosios architektūros elementų tipinio dizaino sukūrimas užtikrintų estetišką bendrą Gargždų ir visų kitų rajono miestelių vaizdą. Tarkime, norintiems įsirengti išorinės reklamos stendus būtų pateikti reikalavimai, kaip jie turėtų atrodyti.

Svarbiausia, kad pasiūlymas atspindėtų šiuolaikines architektūros ir dizaino tendencijas, o galbūt ir rajono rinkodaros idėjas.

"Taip pat būtų gerai akcentuoti Klaipėdos rajono išskirtinumą, kad mes esame dviejų etninių regionų teritorija - Žemaitija ir Mažoji Lietuva. Tačiau viskas priklausys nuo autoriaus kūrybiškumo ir domėjimosi istorija. Taip sieksime formuoti išskirtinį įvaizdį ir įvesti tvarką, kad visą rajoną jungtų bendras braižas", - klostė G. Kasperavičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder