Klaipėdos politikas kliūva už savo šešėlio

Klaipėdos politikas kliūva už savo šešėlio

Nors Klaipėdos miesto tarybos nariui verslininkui Mindaugui Žiliui rekomenduota vengti dviprasmiškų situacijų, galinčių vėl ant jo mesti interesų supainiojimo šešėlį, politikas vėl lipa ant to paties grėblio.

Vakar posėdžiavusi Klaipėdos miesto savivaldybės Saugaus eismo komisija neleido statyti automobilius vienoje su uostamiesčio Poilsio parku besiribojančios Pušyno gatvės pusėje.

Su tokiu prašymu į ją oficialiai kreipėsi miesto tarybos narys M.Žilius.

Tačiau komisija konstatavo, kad jį patenkinus ne tik pablogėtų eismo sąlygos, bet ir būtų apsunkintas šios gatvės gyventojų įvažiavimas į savo namų kiemus.

Šis politiko prašymas nekeltų jokio didesnio susidomėjimo, jei ne faktas, kad šiame parke, vos už keliasdešimties metrų nuo minėtos gatvės, veikia nuotykių bei laipynių parkas „Kar kar“. Jo direktorius ir akcininkas yra M.Žilys.

„Respublikos“ paklaustas, ar jau kartą dėl vadovavimo šiam parkui, interesų supainiojimu kaltintas nebijo vėl būti tuo įtartas, M.Žilys patikino, kad taip gali teigti tik nieko neišmanantis žmogus.

„Gali kalbėti kiek nori, aš tvirtai žinau, kad nieko neteisėto nedarau. Ir stengiuosi ne dėl savęs. Nors dabar čia statyti automobilius draudžiama, vairuotojai juos vis tiek palieka. Jei čia bus galima stovėti kelias valandas arba savaitgaliais, tai niekam netrukdys. Juk žmonės į parką atvyksta pasivaikščioti, pabėgioti“, - neigė bet kokius įtarimus dėl galimo savo verslo protegavimo M.Žilys.

Uostamiesčio visuomenininkai ne kartą miesto tarybos narį M.Žilių kaltino tuo, kad būdamas nuotykių parko „Kar kar“ vadovu priėmė palankius sprendimus savo paties vadovaujamam verslui, todėl supainiojo interesus - 2011-2012 metais dalyvavo svarstant klausimus ir priimant sprendimus dėl UAB „Poilsio parkas“ likvidavimo, turto perdavimo BĮ Klaipėdos miesto kūno kultūros ir rekreacijos centrui bei rinkliavos dydžio nustatymo atrakcionų (laipynių) parko veiklai Klaipėdos miesto poilsio parke.

Tačiau šių metų pradžioje Valstybinė tarnybinės etikos komisija nusprendė nutraukti tyrimą, nes neįžvelgė tiesioginių interesų supainiojimo įrodymų.

Tiesa, komisija rekomendavo politikui ateityje vengti panašių situacijų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder