Klaipėdos piliavietėje - 11-oji Baltų vienybės šventė

Klaipėdos piliavietėje - 11-oji Baltų vienybės šventė

Šeštadienį Klaipėdos piliavietėje vyko Baltų vienybės šventė. Tai jau vienuoliktasis minėjimas, į kurį rinkosi ne tik svečiai iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninės Latvijos.

„Ši šventė – tai vienybė. Tai patvirtina mūsų baltų trispalvė vėliava, sukurta iš visų trijų Baltijos valstybių vėliavų spalvų“, - sakė renginį vedęs Klaipėdos apskrities latvių asociacijos "Atpūta" direktorius Gotfridas Tapinas.

„Sveikinu visus su Baltų vienybės diena. Mus jungia bendros šaknys, bendra Baltijos jūra. Tik gaila, kad nematau Jūsų vaikų, anūkų, nes jiems būtinai turime pernešti šią tradiciją, rodydami pavyzdį“, - sveikinimo žodį tarė Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

„Labai gerai, kad Gotfridas pakvietė ir jūrininkus į šią šventę. Mus turi vienyti bendras tikslas, nes kalbinės grupės yra giminingos. Linkiu, kad šventė skambėtų kuo garsiau ir plačiau“, - kalbėjo Lietuvos Jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė prasitarė, kad šie senjorų metai iš tiesų vykę, nes susirinkusiųjų buvo nemažai.

Visiems dalyvavusiems kolektyvams buvo padovanoti padėkos raštai ir kitiems asmeniškai įteigti baltos rožės žiedai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder