Klaipėdos perėjos taps meniškesnės

Klaipėdos perėjos taps meniškesnės

Laikinai - nuo birželio vidurio iki gruodžio vidurio - klaipėdiečiai per kai kurias gatves galės eiti neįprastomis perėjomis.

Idėją kelias perėjas mieste transformuoti į šiuolaikinio meno kūrinius sumanė VšĮ "Klaipėdos šventės", atsakinga už Klaipėdos, kaip šių metų Lietuvos kultūros sostinės, programą.

"Ženk su kultūra" - taip vadintųsi užsienio šalių pavyzdžiais paremtas projektas. Pasak minėtos įstaigos projektų vadovės Godos Giedraitytės, planuojama vizualizuoti nuo 5 iki 10 miesto pėsčiųjų perėjų.

"Tokiu būdu jos taptų savotiškais kelrodžiais į mieste vykstančius kultūrinius renginius bei netikėta meno apraiška kasdieninėje aplinkoje. Perėjų projektus sukurti yra patikėta Klaipėdos vizualiojo meno kūrėjams", - teigė G. Giedraitytė, transformuotų perėjų viziją pristačiusi miesto Saugaus eismo komisijai.

Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkui Mindaugui Džermeikai užkliuvo teisiniai aspektai.

"Kai perėjoje partrenkiamas pėsčiasis, vairuotojų atvokatai bando rasti įvairiausių priekabių. Tad yra rizika, ar tokios perėjos nepakenks tyrimui ir bylai. Nors, reikia pripažinti, visa tai - gražu", - sakė pareigūnas.

Vis dėlto vicemeras Artūras Šulcas ragino į siūlomas naujoves žiūrėti kūrybiškai ir suabejojo, ar piešiniai ant asfalto turės neigiamos įtakos eismo saugumui. Panašiai manė ir VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

"Perėjos funkcija - atkreipti dėmesį, ir tie papiešimai tą tikrai padarytų. Žiūrėkime į tokius siūlymus drąsiau", - teigė jis.

Be to, G. Neniškis pažymėjo, kad vairuotojams pirmiausia privalu laikytis pastatytų kelio ženklų ir tik paskui vadovautis vadinamuoju horizontaliuoju ženklinimu, t. y. linijomis ant asfalto.

Komisija nepanorėjo pasirodyti nekūrybiška ir baili, todėl, policijos pareigūnams susilaikius, pritarė kelių perėjų transformavimui į meno kūrinius. Pažadėta, kad tam bus atrinktos ne labiausiai apkrautos perėjos, ir ne tik miesto centre, bet ir, pavyzdžiui, pietiniuose rajonuose.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder