Klaipėdos miesto bibliotekai - 15 projektų

Klaipėdos miesto bibliotekai - 15 projektų

Pietinėje miesto dalyje planuojamos statyti bibliotekos projekto konkursas sulaukė nemenko architektų susidomėjimo. Konkursui pateikta 15 įdomių ir, teigiama, architektūriškai kokybiškų darbų.

Klaipėdos savivaldybė kartu su Lietuvos architektų sąjunga rengė atvirą konkursą modernaus bendruomenės centro-bibliotekos architektūriniam projektui sukurti. Jam buvo pateikta 15 darbų, tačiau kol kas jie užkoduoti ir nežinoma, kuris architektas kurį projektą parengė.

Konkurso koordinatorė, Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus vadovė Gerda Antanaitytė teigė, kad darbai atrodo architektūriškai labai kokybiški.

"Matyti, kad buvo ruoštasi, medžiaga parengta ne atmestinai ir tai labai džiugina. Bus rimtas darbas komisijai išrinkti geriausią. Mane, kaip koordinatorę džiugina, kad visi pateikti darbai kruopščiai padaryti, aukštos kokybės, atsižvelgta į programą. Sudarius darbų galeriją buvo labai smagu peržiūrėti", - sakė G. Antanaitytė.

Naujas pastatas bus centrinė Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka. Siekiama, kad tai būtų saugi, nekomercinė miestiečių erdvė, skirta savišvietai, kūrybai, laisvalaikiui, bendravimui, darbui, kur lankytojai ateitų ieškoti patirties, pramogų, diskutuoti, klausytis ar ramiai pabūti.

Visi pateikti darbai jau eksponuojami Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus patalpose (Bažnyčių g. 6-1) iki liepos 3 d. darbo dienomis nuo 10 iki 17 val.

Po to vyks viešas visų projektų pristatymas, po kurio uždarame komisijos posėdyje bus išrinktas nugalėtojas. Pasak G. Antanaitytės, pateiktus projektus vertins itin rimta komisija, kurios sudėtyje, be pačios bibliotekos, miesto Savivaldybės bei Klaipėdos architektų atstovų, bus ir 4 architektai, apdovanoti nacionaliniu ar tarptautiniu lygiu už suprojektuotas bibliotekas.

"Manome, kad tai bus labai kompetentinga komisija", - sakė pašnekovė.

Su konkursui pateiktais darbais galima susipažinti konkurso svetainėje čia.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder