Klaipėdos meru perrinktas Vytautas Grubliauskas

Klaipėdos meru perrinktas Vytautas Grubliauskas

Agnės Bilotaitės komanda 21 val. buvo gana rimtai nusiteikusi. Jau pirmieji rinkimų rezultatai rodė, jog maždaug 70 proc. pirmauja Vytautas Grubliauskas.

„Mūsų nuotaikos geros. Džiaugiamės, kad patekome į antrąjį turą. Buvo rimtų kalbų, kad Klaipėdoje jo tikriausiai nebus. Bet pasirodo, klaipėdiečiai nori pokyčių, ir aš tai vertinu kaip pergalę. Po rimtos dvikovos bet kokiu atveju dirbsiu Klaipėdai. Galima dirbti jos labui įvairiose pozicijose ir tai reikia daryti nuosekliai, atsiradus kokiai nors kliūčiai nesustoti“, - sakė A. Bilotaitė.

Politikos mokslus baigusi politikė, turinti teisės magistro laipsnį, prisipažino, jog bet kokį darbą stengiasi padaryti gerai, yra perfekcionistė. O ir patirties dvi kadencijos darbo Seime jai davė gana daug.

Vertindama savo rinkiminę kampaniją A. Bilotaitė sakė, jog galbūt reikėjo ją pradėti gerokai anksčiau, tačiau ji dar buvo neapsisprendusi kandidatuoti į Klaipėdos merus. Kaip nuoseklaus darbo pavyzdį ir rezultatą ji įvardino Remigijaus Šimašiaus pergalę Vilniuje. Jos manymu, jeigu būtų buvę daugiau laiko, rezultatai būtų buvę geresni.

„Pirmo turo metu buvo daugiau nežinojimo, be to, prisidėjo atsakomybė už komandą. Ir tai daug didesnė atsakomybė. O antrajame ture, kai esu atsakinga tik už save, yra paprasčiau. Tačiau bet kuriuo atveju rinkimai yra didžiulis išbandymas. Kas mūsų nepalaužia, tas sustiprina“, - teigė A. Bilotaitė.

Vytauto Grubliausko partijos būstinėje vyravo kur kas smagesnės nuotaikos. Apie 22 val. praktiškai jau buvo aišku, kad už jį balsavo apie 75 proc. rinkėjų. Pats meras pergalės dar nešventė, nes , pasak jo, kartais viena minutė daug ką keičia. Jis prisipažino, kad vis dėlto debatai, kai reikia kautis su dailiosios lyties atstove, šiek tiek skyrėsi nuo tų, kai aponentai būna vyrai.

„Dabar viskas turės prasidėti nuo aiškios koalicijos formavimo, pozicijų tiek Taryboje, tiek administracijoje sudėliojimo. Pirmiausia reikės suformuoti valdymo struktūras. Koalicija turi būti formuojama derinant programas, o ne kokiu nors kitu pagrindu. Teks derinti programines nuostatas. Pasitvirtinus koalicinę programą ketveriems metams reikės ją įgyvendinti“, - teigė V. Grubliauskas.

Klaipėdos meras dar tik įpusėjus antrajam rinkimų turui prisipažino matąs tam tikros koalicijos vizijas. Jo manymu, A. Bilotaitei formuoti koaliciją būtų buvę šiek tiek sudėtingiau nei jam, tačiau viskas priklauso nuo gebėjimų susitarti. „Darbas, kai koalicija vienos pakraipos, o mero komanda neturi atramos Taryboje, būtų sudėtingas, bet nesakau, kad neįmanomas“, - sakė meras.

Pasak jo, rinkiminės kampanijos metu jis nebuvęs agresyvus ir nesinaudojo kokiomis nors juodosiomis ar kitomis technologijomis. A. Bilotaitės rinkiminė kampanija, pasak V. Grubliausko, labiau pasižymėjo hiperaktyvumu, kovinga retorika. Buvo žarstoma ir įvairių įžvalgų, nepragrįstų jokiais argumentais.

„Tai galima nurašyti jaunystei, moteriškajai prigimčiai, tačiau rinkėjai viską sudėliojo į vietas“, - sakė jis.

Dabartinis meras mano, kad Klaipėdoje jau nemažai padaryta, ir rinkėjai tai įvertino, tačiau dar daug yra pradėtų darbų, kurios reikės baigti ateinančią kadenciją. Jis pasidžiaugė, kad pajudėjo iš vietos Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro statybų klausimas.

Legendiniais infrastruktūros objektais V. Grubliauskas vadina pietinį aplinkkelį, Baltijos prospektą. Jeigu dabartinės kadencijoje metu nebūtų buvę padaryta daug darbų, šie objektai galėjo tapti užšaldytais projektais. „Kad taip neatsitiktų, reikės intensyviai dirbti Taryboje, kalbant apie projektų detales, procedūras, jų tvirtinimą. Gali tekti ginti šiuos projektus, proteguoti Vilniuje, Vyriausybėje, Seime. Laukia labai intensyvus darbas derinant miesto, Vyriausybės, Seimo koridoriuose net ik minėtus, bet ir kitus projektus, turint omenyje, kad ir Bastionų tiltą. Nesugebant susitarti, rasti pritarimą tų institucijų, kalbėti apie tų projektų gyvendinimą būtų labai sunku“, - mano V. Grubliauskas.

Paklaustas, ar puolamoji retorika neatsilieps formuojant koaliciją, V. Grubliauskas atsakė: „Ar neatrodytų keista, jeigu politinę jėgą, kuri tave kalė prie kryžiaus nebūtais kaltinimais, kviestum į koaliciją. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad negali būti diskusijų.“

V. Grubliauskas prisipažino, kad didesnis nerimas jį apėmė antrajame ture. „Kai patekau į antrą turą, atsirado daugiau pasitikėjimo, tačiau buvo tam tikras nuogąstavimas dėl rinkėjų aktyvumo. Jų pasyvumas būtų buvęs naudingesnis konservatoriams.

Suskaičiavus visų 54 apylinkių balsus, V. Grubliauskas surinko 75,67 proc., o  Agnė Bilotaitė - 24,33 proc. rinkėjų balsų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder