Klaipėdos kempingui ieško naujo šeimininko

Klaipėdos kempingui ieško naujo šeimininko

Klaipėdos savivaldybė pasirengusi perduoti Giruliuose esantį Pajūrio kempingą valdyti ir naudoti viešai atrinktam partneriui pagal koncesijos sutartį.

Jau paskelbtas koncesininko parinkimo konkursas, tačiau bent kol kas jokio susidomėjimo nesulaukta.

Koncesininkui siūlomas patrauklus kąsnelis - puikiai funkcionuojantis 4 žvaigždučių kempingas, kuriame įrengta 12 namelių, tačiau "už ačiū" tokio turto valdyti niekas neduos.

Sutarties sąlygose numatyta, kad koncesininkas kasmet turėtų mokėti kone 30 tūkst. eurų siekiantį mokestį. Taip pat sutarties galiojimo laikotarpiu privalėtų užtikrinti ne mažesnes kaip 78 tūkst. eurų investicijas į kempingą, kurios, pasibaigus sutarties galiojimo terminui, jam nebūtų grąžintos.

Su konkurso laimėtoju planuojama sudaryti 15 metų koncesijos sutartį.

Taip pat nurodoma, jog koncesininkas privalės užtikrinti tokį pat kempingo veiklos pobūdį, koks yra dabar, bei išlaikyti 4 žvaigždučių lygį. Taip pat privaloma užtikrinti, kad per metus šiame kempinge apsilankytų ne mažiau nei 5 tūkst. turistų.

Nors iki šiol šį turtą puikiai prižiūri ir valdo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras (TKIC), skelbti naują konkursą Savivaldybę įpareigoja su Centrine projektų valdymo agentūra pasirašyta sutartis.

Teigiama, kad neįvykdžius šio susitarimo tektų grąžinti dalį paramos, kurią uostamiesčio Savivaldybė iš minėtos agentūros buvo gavusi kempingui vystyti.

TKIC direktorė Romena Savickienė vakar dar negalėjo pasakyti, ar dalyvaus paskelbtame konkurse, tačiau neslėpė nuoskaudos dėl šitaip susiklosčiusios situacijos.

"Neslėpsiu - apmaudu, kad penkerių metų įdirbį ir sėkmingai gyvuojantį kempingą turime kažkam atiduoti. Įdėjome labai daug darbo, išmonės, kad kempingas būtų patrauklus turistams. Bet nieko nepadarysi, yra kaip yra. Žinojome, jog toks konkursas bus skelbiamas. Tiesa, kadangi buvome išvykę į parodą, kol kas dar nesusipažinau su konkurso sąlygomis ir negaliu pasakyti, ar mes turėsime galimybę dalyvauti jame. Tiesiog galime neatitikti kai kurių sąlygų", - kalbėjo R. Savickienė.

Pajūrio kempingas Giruliuose veikia nuo 2009 metų. Kempingo teritorija - 2,8 ha.

Konkursui pateikti vokai bus atplėšiami vasario 20 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder