"Klaipėdos hospiso" istorija stovi vietoje

"Klaipėdos hospiso" istorija stovi vietoje

Dar balandžio pabaigoje Klaipėdos apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimų įstatymų pažeidimų "Klaipėdos hospise" po to, kai įstaigoje trūkumų nustatė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai.

Tyrimas buvo pradėtas dėl galimų įstatymų pažeidimų, tarp jų - piktnaudžiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla, nes įstaigoje koronavirusu užsikrėtus daugeliui slaugomų asmenų, NVSC specialistai nustatė, kad leidimas-higienos pasas išduotas vos vienai lovai. Tuo metu įstaigoje buvo slaugomi net 38 pacientai.

"Kaip čia pasakius. Nei pirmyn, nei atgal", - paklaustas, kokia situacija su "Klaipėdos hospisu", praėjusią savaitę juokavo NVSC Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas.

"Esmė tokia, kad mes laukiame prokurorų sprendimo, nes jie turi priimti sprendimą, ar jie taiko kokias nors savo priemones. Jeigu netaiko, mes tada administracine tvarka taikome savo priemones, tai yra nuobaudą", - pridūrė R. Grigaliūnas.

Pasak jo, tuo pačiu adresu veikiantis VšĮ Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras kreipėsi į NVSC leidimo-higienos paso.

"Esame jiems atsakę, kad, kol jie nesusitvarkys patalpų paskirties, mes paraiškos nepriimsime. Taip numato teisės aktai, kad pirmiausia turi patalpų paskirtis atitikti. Pas juos yra administracinė, turi būti gydymo", - aiškino R. Grigaliūnas.

Pašnekovo teigimu, gavus informaciją, kad pakeista paskirtis, NVSC specialistai vyks įvertinti patalpų, ar tvarkinga vėdinimo sistema, vandentiekis, apskritai patalpos, kiek bus palatų, kiek bus planuojama prižiūrėti žmonių, kokie bus kiti kabinetai, pavyzdžiui, gydytojo, procedūrų.

"Prokurorai dirba, tik laukiame galutinio rezultato", - patikino NVSC Klaipėdos departamento vadovas.

Pasak jo, dar buvo gautas gyventojų skundas, kad įstaiga netinkamai tvarko atliekas. Praėjusią savaitę dėl to buvo planuota rengti patikrinimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder