Klaipėdos fontanų metamorfozės

Klaipėdos fontanų metamorfozės

Klaipėdos fontanų laukia pokyčiai. Vieni jų atnaujinami, kiti laikinai virs gėlynais, planuojama pastatyti ir šviečiantį fontaną.

Pasak uostamiesčio Savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, jau birželio pradžioje turėtų būti sumontuotas ir paleistas šalia Klaipėdos dramos teatro, Karlskronos aikštėje, esantis fontanas.

Praėjusį rudenį buvo atnaujinta šios aikštės danga, tad fontaną teko laikinai patraukti.

"Šį fontaną eksploatuoja bendrovė "Klaipėdos vanduo". Iš esmės jis liks toks pat, kaip ir buvo, tik kai kurios laikančios konstrukcijos buvo nusidėvėjusios, tad reikėjo laukti, kol bus pagamintos naujos detalės. Bet birželį klaipėdiečiai jau vėl turėtų mėgautis šio fontano vaizdu", - minėjo L. Dūda.

TAIP Karlskronos aikštės fontanas atrodė prieš jo rekonstrukciją. Redakcijos archyvo nuotr.

Remonto reikia ir Danės skvere esančiam fontanui, kurį eksploatuoja ir prižiūri Klaipėdos jūrų krovinių kompanija "Bega". Kadangi miesto Savivaldybės administracija rengiasi įgyvendinti skvero rekonstrukciją, nuspręsta, jog sykiu bus remontuojamas ir fontanas.

Planuojama, kad atnaujinimo darbai skvere prasidės tik kitąmet, nes metus truks projektavimas. Tad šią vasarą šis fontanas nebebus įjungtas, o kad miestiečiams vis tiek būtų kur paganyti akis, jo vietoje planuojama įrengti laikiną gėlyną.

Kokia bus šio įrenginio ateitis, priklausys nuo viso Danės skvero rekonstrukcijos projekto, kuris apims ir fontano atnaujinimą.

"Vakarų eksprese" jau buvo rašyta, kad rekonstrukcija apims ne tik patį skverą, bet ir Danės gatvę bei upės krantines. Iš viso šiems darbams numatoma skirti apie 5 mln. eurų.

"Užtat dar šiemet ketinama įrengti šviečiantį fontaną Pempininkų aikštėje, taigi jų skaičius mieste bus vėl toks pat. Deja, kol kas negaliu pasakyti tikslios datos, kada tai įvyks", - sakė L. Dūda.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder