Klaipėdos Baltijos gimnazija džiaugiasi vertinga parama

Klaipėdos Baltijos gimnazija džiaugiasi vertinga parama

Klaipėdos Baltijos gimnazija – vienintelė gimnazija mieste, kuri yra pritaikyta judėjimo ir fizinę negalią turinčių mokinių ugdymui(si).

Tam, kad minėti gimnazistai galėtų sėkmingai ir be trikdžių pasiekti dalykų kabinetus, biblioteką, skaityklą,  prieš beveik 10 metų gimnazijoje buvo įrengtas liftas, nuolydžio takeliai ir kt.,  tačiau patekti į kitame korpuse antrame aukšte esančią aktų salę, muzikos, teatro, psichologės ir dar kelis kabinetus, judėjimo negalią turintiems mokiniams buvo iššūkis, nes tame korpuse nebuvo dar vieno keltuvo ar lifto, kuriuo mokiniai galėtų pakilti į antrą aukštą.

Dar gerokai anksčiau, nei COVID – 19 gniaužtuose buvo įvesti apribojimai, gimnazijos bendruomenė buvo nuoširdžiai nudžiuginta, kai Igrid ir Willi Bargemann šeimos (Vokietijos ,,Lions Club“ Nienburg)  padovanotas keltuvas buvo pritaikytas veikti gimnazijos patalpose, t.y. automatiškai specialiomis konstrukcijomis pakilti į antrą aukštą ir nusileisti atgal į pirmą. Kai keltuvą iš Vokietijos savo lėšomis  atvežė UAB ,,Göllner Spedition”, paaiškėjo, kad be papildomų konstrukcijų jo nepavyks sumontuoti. Tuomet į pagalbą atkeliavo Vokietijos įmonės ,,Handicare Treppenlifte", ir ,,Detlev Siemer GmbH". Datlev Siemer kartu su Willi Bargemann patys buvo atvykę į Lietuvą, kad išsiaiškintų kokių konstrukcijų reikia, o vėliau jas ir sumontuotų. Klaipėdos Baltijos gimnazijai padovanotas virš 12 000 eurų kainavęs įrenginys. 

 COVID ­– 19 pandemija, atstumai tarp šalių, kalbos barjerai įveikiami, kai norima nuoširdžiai padėti.  ,,Lions Club“ Nienburg, I. ir W. Bargemann šeima, UAB ,,Göllner Spedition”, ,,Handicare Treppenlifte", ir ,,Detlev Siemer GmbH" ­– visi veikė sutelkę ir išvien, kad keltuvas Klaipėdos Baltijos gimnazijoje būtų irengtas ir judėjimo negalią turintys mokiniai galėtų patekti į visas gimnazijos patalpas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder