Klaipėdos apskrities kontrolės postuose patikrinta beveik 60 tūkst. automobilių

Klaipėdos apskrities kontrolės postuose patikrinta beveik 60 tūkst. automobilių

Įvedus judėjimo tarp savivaldybių ribojimus, pirmojo savaitgalio duomenimis, panašu, kad  gyventojai stengiasi laikytis esamų draudimų. Nuo penktadienio iki sekmadienio visoje Klaipėdos apskrityje pareigūnai patikrino 59314 automobilius.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius teigia, kad automobilių srautai yra ženkliai sumažėję. „Tikimės, kad žmonės bus sąmoningi ir švenčių metu šie srautai taip pat išliks nedideli. Manau, kad gyventojai jau tikrai įsitikino, kad pareigūnai nuolatos budi postuose ir be rimto pagrindo pravažiuoti neleidžia“, - kalbėjo pavaduotojas.

Anot R. Vaitkevičiaus, tokių, kurie buvo neįleisti tiek į uostamiestį, tiek į rajoną, buvo nemažai. Tačiau asmenų, bandžiusių prasmukti  iš kelių kartų pro pastatytas užkardas, anot pašnekovo, nebuvo.

Tačiau surašytų protokolų pagal Administracinių nusižengimų kodeksą taip pat nebuvo išvengta.

Per tris dienas buvo patikrinti 23 633 automobiliai, norintys įvažiuoti į Klaipėdos mietsą. Iš jų neįleisti – 649, surašyti 57 protokolai. Taip pat buvo sulaikyti 3 asmenys, vengiantys karo prievolės.

ŠVENTINIS LAIKOTARPIS. Raimondas Vaitkevičius tikisi, kad švenčių metu keliaujančių tarp savivaldybių bus mažiau. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Palangoje patikrinti  8062 automobiliai, neįleisti - 187, surašyti 24 protokolai už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Taip pat šeštadienį, 19 d., piliečiai iškvietė policijos pareigūnus, mat viešoje vietoje būriavosi keturi ne vieno šeimos ūkio nariai. Atvykę pareigūnai surašė keturis protokolus pagal Administracinių nusižengimų kodekso 45 straipsnį.

4600 automobilių buvo patikrinta Klaipėdos rajone. 111 – neįleista. 23 piliečiams buvo surašyti protokolai ir net pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas dėl neblaivaus vairuotojo. Deja, net tokiu sudėtingu laikotarpiu gyventojai nevengia pasilinksminimų. Vieno tokio vakarėlio metu, jame dalyvavusieji išsikvietė policijos pareigūnus dėl kilusio konflikto. Kadangi asmenys priklausė skirtingiems šeimos ūkiams, jiems buvo skirtos baudos.

Kretingos pasiekti nepavyko 114 automobilių iš 11 422 patikrintųjų. Taip pat padaryti 6 administraciniai pažeidimai.

 Plungės rajone patikrinta 5611, neįleisti 87, surašyta 20 protokolų dėl administracinių nusižengimų ir 2 asmenys sulaikyti dėl karo prievolės vengimo.

Į Skuodo rajoną neįleisti 8 automobiliai ir nustatyti du Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Iš viso patikrintos – 2149  transporto priemonės.

Rietavo savivaldybėje  patikrinta 3419 norinčių pravažiuoti pro kelio užkardas. 48-iems to padaryti nepavyko, o 24-iems piliečiams surašyti protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodeksą.

Į Neringą neįleisti 6 automobiliai iš 418 patikrintų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder