Klaipėdoje žada per 400 Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų

Klaipėdoje žada per 400 Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų

Nuo kovo 1-osios Klaipėdoje savo veiklą pradėjo Viešosios saugumo tarnybos (VST) Klaipėdos dalinys, kuris po truputį perims kituose miestuose įsikūrusių, tačiau Klaipėdoje priverstų dirbti padalinių veiklą. Tuo metu miestas augsiančiam padaliniui žada pagelbėti ieškant patalpų.

Ketvirtadienį su meru Vytautu Grubliausku susitikę VST vadas gen. Ričardas Pocius ir naujojo Klaipėdos dalinio vadas Anatolijus Didenko sakė, jog prie Kauno dalinio buvusi priskirta klaipėdiečių kuopa, kuriai pirmiausia buvo pavesta saugoti SGD terminalą-laivą "Independence", tapo naujo klaipėdietiško kovinio vieneto dalimi. Šiuo metu Klaipėdos dalinyje yra 2 kuopos.

"Šiandien jau yra apie šimtas žmonių, kurių pagrindinė funkcija yra strateginių objektų apsauga. Šiuo metu saugomas SGD terminalas, nuo balandžio 1-osios pradėsime saugoti Palangos oro uostą, Klaipėdos naftos kuro bazę. Kitame etape pradėsime teikti nuteistųjų ir sulaikytųjų konvojavimo paslaugą, dar vėliau bus įkurtas kovinis vienetas ekstremalioms ir ypatingoms situacijoms suvaldyti", - teigė R. Pocius.

Konvojuoti nusikaltėlius šiuo metu itin nepatogu - pareigūnai turi vykti iš Kauno arba Vilniaus. Žadama, jog klaipėdiečiams pradėjus teikti šią paslaugą bus padengiama maždaug trečdalis Lietuvos teritorijos.

Žadama, jog per kelis metus dalinys išsiplės iki maždaug 400 žmonių. Jie vykdys ne tik vado paminėtas funkcijas, tačiau aktyviai bendradarbiaus su policija, ugniagesiais, sienos apsaugos pareigūnais - padės suvaldyti įvairius neramumus, riaušes, esant reikalui užtikrins sienų saugumą, padės stichinių nelaimių metu.

"Pavyzdžiui, Radviliškyje kilus gaisrui medienos granulių gamykloje ir prasidėjus evakuacijai žmonių paliekamą turtą saugojo mūsų tarnybos pareigūnai", - pridūrė R. Pocius.

Beje, VST jau pradėjo asmenų į Klaipėdos dalinį atranką. Į ją kviečiami visi, esantys puikios fizinės būklės, gyvenantys Klaipėdos krašte ir norintys tarnauti Tėvynei.

Paklaustas, ar ši plėtra kaip nors susijusi su žiniasklaidoje nuskambėjusiais kai kurių VST pareigūnų teiginiais, jog trūksta pareigūnų saugoti SGD terminalą, kad jiems nemokama už viršvalandžius, R. Pocius tokias sąsajas neigė. Esą žiniasklaidoje pagarsinti teiginiai tebuvo poros pareigūnų nuomonė, į kurią šitaip tikrai nebūtų buvę reaguota.

"Klaipėda Lietuvai yra strategiškai svarbus miestas, kuriame daug strateginių objektų, kurie turėtų būti labiausiai saugomi, tad mes čia", - įsikūrimo Klaipėdoje priežastis aiškino vadas.

Meras Vytautas Grubliauskas džiaugėsi, jog Klaipėdoje kuriasi VST dalinys. Esą tai įrodo miesto svarbą ir išskirtinumą valstybės kontekste. Svarbu ir dėl to, jog aštrėja geopolitinė situacija, kad mieste daug strategiškai svarbių objektų.

Meras tvirtino, jog miestas pareigūnams padės įsikuriant - ieškant vietos jų infrastruktūrai įkurti.

"Šiuo metu pareigūnai apsistoję "Dragūnų" batalione, tačiau šnekant apie tai, kad pareigūnų skaičius per keletą metų išaugs keturgubai, kalba ėjo apie patalpų ir teritorijos poreikį jų veiklai", - teigė V. Grubliauskas ir tvirtino, jog kartu su Savivaldybe ir Taryba ieškos optimalaus sprendimo.

Šiuo metu minčių, kur galėtų įsikurti VST Klaipėdos dalinys, nėra.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder