Klaipėdoje vyks masinės mankštos

Klaipėdoje vyks masinės mankštos

Klaipėdoje prasideda aktyviausia savaitė šiais metais – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas  ir Lietuvos olimpinė akademija kviečia dalyvauti projekte „Judėjimo savaitė“. Rugsėjo 21–27 d. visi Lietuvos miesteliai, mokyklos ir bendruomenės išjudins įprastą dienos ritmą ir dalyvaus masinėse mankštose bei bėgimuose.

Šiemet „Judėjimo savaitė“ Klaipėdoje sutrauks virš 2,1 tūkst. žmonių – renginiuose dalyvaus 6 mokyklų ir ikimokyklinių įstaigų. Vaikai bėgs 250, 500, 1000 ir 1988 metrų distancijas.

Tikimasi, kad prie „Judėjimo savaitėje“ aktyviai dalyvaus Klaipėdos bendruomenė – mokyklos ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos kviečiamos organizuoti bendras mankštas stadionuose, parkuose ar kitose viešose erdvėse. Masiškiausią ir originaliausią renginį organizavę projekto dalyviai bus apdovanoti vertingais prizais.

„Kiekvieną rudenį kviečiame ugdymo įstaigas priminti vaikams, kad judėti ne tik sveika, bet ir smagu. Labai džiaugiuosi, kad šią tradicinę iniciatyvą palaiko stiprūs partneriai. Kviečiu visus pasimankštinti su jaunąja karta. Būkime fiziškai aktyvūs ir sveiki“, – teigia olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, du trečdaliai vyresnių nei 15 metų europiečių juda mažiau nei rekomenduojama, ir ši statistika blogėja. „Todėl tikimės, kad kuo daugiau žmonių įsitrauks į „Judėjimo savaitės“ renginius ir kartu patirs judėjimo džiaugsmą“, – teigia projekto partnerio, kompanijos „Coca-Cola HBC” pardavimų Baltijos regione vadovas Valdas Pakštys.

Dalyvauti „Judėjimo savaitės“ renginiuose ragina ir Lietuvos olimpiečiai. Sportininkai nusifilmavo nuotaikingame klipe, kuriame šoko pagal grupės „Skamp“ dainą „Sportas“. Vienas šio klipo herojų, biatlonininkas Tomas Kaukėnas ragina išbandyti kuo daugiau įvairių sporto šakų ir niekada nenustoti ieškoti nes žmogui, atradusiam mėgstamą fizinę veiklą sportas teikia malonumą. Londono olimpinių žaidynių prizininkas boksininkas Evaldas Petrauskas pataria sportuoti kiekvieną dieną – tada būsime stiprūs. „Reikia tai daryti ne dėl kitų, o dėl savęs“, – sako sportininkas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder