Klaipėdoje vyko Ukrainos palaikymo akcija

Klaipėdoje vyko Ukrainos palaikymo akcija

Trečiadienio vakarą Atgimimo aikštėje įvyko solidarumo solidarumo akcija išreikšti palaikymą neramumų krečiamos Ukrainos piliečiams.

Į aikštė susirinko kelios dešimtys žmonių. Žuvusieji Maidane renginio metu buvo pagerbti tylos minute. Vėliau aplink didelę Ukrainos vėliavą buvo uždegtos gedulo žvakutės.

Anot renginyje dalyvavusio Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko, kruvinų įvykių akivaizdoje demokratijos vertybių ir taikaus valdžios bei gyventojų dialogo reikšmė tampa ypač ryški. Tuo pat metu skausmingi politiniai procesai, jau pareikalavę daugybės žmonių gyvybių, kelia klausimą – kokiu prieinamu būdu savo susirūpinimą bei solidarumą su demokratijos gynėjais galime išreikšti mes. Todėl ši akcija buvo bent simboliškas gestas parodyti, kad mums artimos tautos skausmas yra ne svetimas.

VE.lt primena, jog trečiadienį po naktį vykusių ir lyg šiol besitęsiančių susirėmimų Ukrainoje pasiektas beveik kelių dešimčių aukų skaičius. Skelbiama, jog sužeistųjų skaičius siekia 1000, daugiau nei 300 žmonių yra hospitalizuoti, dauguma jų – protestuotojai.

Tarp sužeistųjų yra 80 pareigūnų, 3 nepilnamečiai bei mažiausiai 5 žurnalistai, skelbia Ukrainos Sveikatos apsaugos ministerija. Taip pat Ukrainoje žuvo ir vienas Lietuvos pilietis.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder