Klaipėdoje susirungė robotų konstruktoriai

Klaipėdoje susirungė robotų konstruktoriai

Šeštadienį Klaipėdos moksleivių saviraiškos centre įvyko tradicinis LEGO robotų konstruktorių turnyras.

Šiemet jėgas išbandė šešios uostamiesčio švietimo įstaigų komandos. Jos jau rugsėjo mėnesį buvo informuotos, kokia bus šių metų užduotis ir turėjo užtektinai laiko sukonstruoti ir tobulinti savo kūrinius. Vaikų sukonstruota technika buvo skirtinga - vieni žaislai sudėtingi ir "prikimšti" naujausių technologijų, kiti - primityvesni.

Kiekvienos komandos buvo suskirstyti pagal amžiaus grupes, moksleiviai per dvi su puse minutės ant specialiai paruošto stalo turėjo atlikti įvairias užduotis: šiemet imituotos stichinės nelaimės padariniai. Tiksliausiai užduotis vykdę vaikų sukonstruoti robotai komandoms pelnė daugiausiai taškų, o lyderiai kovas tęsė atkrintamosiose varžybose.

Pirmąsias vietas užėmė šeimininkų sukurti robotai - nugalėjo moksleivių saviraiškos centro auklėtinių sukurtas "MM Robotic", antrą vietą užėmė šioje įstaigoje sukonstruotas "West vave", o trečias liko "RoboMažvydas" - M. Mažvydo mokyklos moksleivių kūrinys.

"Šis turnyras vyksta nuo 2005 metų, šiemet jame turėjo dalyvauti ir kitų Lietuvos miestų atstovai, tačiau paskutiniu momentu jie persigalvojo - pabūgo blogų oro sąlygų. Ironiška, bet tema - stichija - šiais metais ir sutrukdė kai kuriems dalyviams", - sakė varžybų organizatorius, Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro direktorius Vytautas Krutulis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder