Klaipėdoje startuoja turizmo sezonas

Klaipėdoje startuoja turizmo sezonas

Vasaros turistinio sezono pradžia Klaipėdoje tradiciškai skaičiuojama nuo tada, kai atplaukia pirmasis kruizinis laivas. Šiemet sezoną gegužės 9 dieną pradės "MSC Cruises" kruizinių linijų laivas "Opera", kuris atplukdys į mūsų miestą apie 2 200 turistų, daugiausiai iš Italijos, Prancūzijos, Vokietijos.

Vakar įvykusiame turistinio sezono įvykių ir naujovių pristatymo renginyje miesto meras Vytautas Grubliauskas pažymėjo, jog Klaipėdos išskirtinumas yra tas, jog ji yra patraukliame turizmui regione tarp Nidos, Palangos, Šventosios, Kretingos.

"Tapome vis lengviau pasiekiami, kai Palangos oro uoste pradėjo leistis lėktuvai iš Londono, Varšuvos, Maskvos, atidarius dar vieną keltų liniją į Kopenhagą. Dabar svarbiausias uždavinys būti įdomiais, kad pas mus skristų, plauktų, važiuotų. Reikia sutelkti jėgas, kad turistas jaustųsi laukiamas, saugus ir turėtų ką veikti Klaipėdoje", - kalbėjo meras.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė priminė, kad pernai šiame centre apsilankė 110 tūkst. turistų.

"Paprastai turizmo informacijos centruose apsilanko apie 30 proc. visų miesto svečių, tad galime teigti, jog pernai Klaipėdoje svečiavosi apie 400 tūkst. žmonių. Paskaičiuota, jog vienas turistas Klaipėdoje išleidžia nuo 25 iki 100 eurų per dieną. Tad padauginus išeina tikrai gražus finansinis indėlis", - sakė ji.

Didžiausią turistų srautą į Klaipėdą atplukdo kruiziniai laivai. Pasak R. Savickienės, šiemet laukiama atplaukiant 31 laivo.

"Itin karšta diena mums bus birželio 1-oji, kai į Klaipėdą per vieną dieną atplauks net trys kruiziniai laivai, kurie atplukdys 5 000 turistų. Į ekskursijas svečius veš 70 autobusų, dirbs 70 vokiškai kalbančių gidų. Kitas įvykis laukia liepos 17 dieną, kai kruizinis laivas stovės Klaipėdoje dvi dienas su nakvyne", - anonsavo R. Savickienė.

Turizmo informacijos centro vadovė sakė, jog populiariausia ekskursija Klaipėdoje yra choreografės Agnijos Šeiko ir istorikų sumanytas projektas "Kalbančios bažnyčios". Šiemet ji bus vedama ir anglų kalba. Taip pat startuos 1 val. trukmės ekskursija po Klaipėdos dramos teatrą bei rengiama ekskursija "Senas+naujas teatras" po miesto Dramos ir Muzikinį teatrus. Dar viena nauja paslauga turistams - pasiskraidymas malūnsparniu virš miesto ir Kuršių nerijos.

Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis papildė, jog kultūrinio vasaros sezono pradžią Klaipėdoje paskelbs laivų paradas gegužės 14 d. Tradiciškai ryškiausi kultūriniai vasaros įvykiai bus Džiazo festivalis, Jūros šventė, folkloro festivalis "Parbėg laivelis", Kariliono festivalis, Kalvystės pleneras, "Muzikinis rugpjūtis pajūryje", į Dainų šventę, užsienio ir šalies atlikėjų koncertus kvies atnaujinta Vasaros koncertų estrada.

Pasak N. Lendraičio, šį sezoną startuos ir senamiesčio įveiklinimo programa. Konkursui pateikta 18 paraiškų su įvairių veiklų pasiūlymais senamiestyje. Pasak Kultūros skyriaus vedėjo, finansavimą gaus maždaug trečdalis jų.

Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Viktorija Jakubauskytė-Andriulienė paminėjo apie rengiamas Klaipėdos miesto turizmo ir ekonomikos plėtros strategijas, kurių vienas svarbiausių uždavinių yra siekis, kad turizmo sezonas Klaipėdoje nesibaigtų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder