Klaipėdoje policininkai davė iškilmingą priesaiką

Klaipėdoje policininkai davė iškilmingą priesaiką

Ketvirtadienį Klaipėdoje, Atgimimo aikštėje, prisiekė neseniai tarnybą pradėję policininkai. Priesaikos ceremonijoje policijos pareigūnai pasižadėjo ištikimai tarnauti tėvynei, ginti žmogų ir valstybę.

Po iškilmingos priesaikos nuskambėjo Lietuvos Respublikos himnas. Pareigūnus pasveikino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas, sveikinamąją kalbą bei palaiminimą suteikė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kapelionas Vilius Viktoravičius. Prie sveikinimų taip pat prisidėjo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, kuris palinkėjo visomis išgalėmis ir visais atvejais ginti valstybės ir jos piliečių interesus.

Ceremonijos metu už pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą bei Valstybės dienos, Karaliaus Mindaugo karūnavimo proga pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Angelas Sargas” buvo apdovanoti kriminalinės policijos bei kitų padalinių darbuotojai.

Inspektorius Antanas Grabys: Šiandien jaučiuosi tikrai labai gerai, užplūdo pačios geriausios emocijos, Kadangi mokiausi, siekiau to. Nuo pat mažens mane domino policininko profesija ir kuomet atėjo metas rinktis, ją ir pasirinkau. Tik tris mėnesius esu tarnyboje, tad negalėčiau pasakyti, jog iš asmeninio gyvenimo ji atima daug laiko, tai yra tarsi paprastas darbas, skirtumas tik tas, jog po darbo vis tiek išlieki pareigūnu ir turi pareigūno funkcijas vykdyti.

 



Inspektorius Mindaugas Bertulis:
Po priesaikos davimo jaučiuosi labai gerai, policija pasirinkau ne tik iš pašaukimo, tačiau dar ir dėl garantijų. Visuomenė į mano profesiją žiūri labai įvairiai, kartais teigiamai, tačiau kartais galima išgirsti ir kandžių replikų. Negalėčiau teigti, jog mano pasirinkta profesija yra labai sunki, bent kol kas, tačiau laiko ji atima nemažai. Kartais reikia pasilikti po darbo, kartais ir ankščiau į darbą ateiti, tačiau jeigu viską tiksliai susiplanuoti, problemų neiškyla.





Jaunesnioji policininkė Kristina Bruzdeilynaitė:
Jaučiuosi labai gerai, pakylėtai, priesaika yra labai svarbi. Kaip visuomenė žiūri į mano profesiją aš nežinau, skeptiško požiūrio iš aplinkinių nejaučiu, o artimieji labai džiaugiasi. Be abejo darbas kažkiek laiko atima, tačiau nesakyčiau, jog labai daug, viską įmanoma suderinti. „Ginti. Saugoti, Padėti.” yra pagrindinis policininkų šūkis ir juo vadovaujuosi ne tik darbe, bet ir civiliniame gyvenime.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder