Klaipėdoje mažės "vaiduoklių"

Klaipėdoje mažės "vaiduoklių"

Mieste ir toliau planuojama griauti naudojimui nebetinkamus ir miesto nepuošiančius pastatus.

Šiandien miesto Savivaldybės Tarybos Turto komitetas pritarė nekilnojamojo turto griovimo ir nurašymo projektui. Žadama sunaikinti Savivaldybei priklausančius Senosios Smiltelės gatvėje 6A numeriu pažymėtą pastatą bei sandėlį, esantį Uosto g. 22. Teigiama, kad šių pastatų techninė būklė yra labai bloga, jie nusidėvėję, pažeisti, nustatyta net avarinių požymių.

Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė akcentavo, kad greičiausiai šie pastatai nenaudojami jau ilgą laiką.

"Minėti pastatai nėra tinkami naudoti ir miesto nepuošia", - kalbėjo vedėja, pridūrusi, jog dėl šių statinių griovimo ne kartą kreipėsi ir kitų Savivaldybės skyrių atstovai.

Aiškinamajame rašte minimas ir pastatas, esantis Naujojoje Uosto g., kuris jau yra nugriautas. G. Paulikienė pasakojo, jog su buvusiu pastato savininku buvo sudaryta taikos sutartis. Už pastatus ilgą laiką nebuvo mokami mokesčiai, tad savininkas sukaupė didelį įsiskolinimą. Vis dėlto Savivaldybės darbuotojai rado mechanizmą, pagal kurį buvo sutarta pastatus nugriauti. Skyriaus vedėja akcentavo, kad nugriautas pastatas įtrauktas į sąrašą, nes jį dar reikia nurašyti.

Skaičiuojama, kad pastatų griovimas miestui kainuos 5,8 tūkst. eurų. Tai padarius jų teritorijos bus sutvarkytos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder