gyvybės langelis

Klaipėdoje laikinai uždarytas "Gyvybės langelis"

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) aštuonerius metus veikęs vadinamasis gyvybės langelis šiuo metu yra uždarytas dėl Akušerijos-ginekologijos departamento bloko darbų.

Pasak KUL vyriausiojo gydytojo Vinso Janušonio, remontas truks dar ilgai ir kol kas sunku pasakyti tikslią remonto darbų pabaigą.

V. Janušonis įsitikinęs, jog laikinas gyvybės langelio uždarymas nepadarys didelės įtakos ligoninės veiklai.

"Gyvybės langelis" yra daugiau simbolinę nei praktinę reikšmę turintis projektas. Per paskutinius trejus metus buvo paliktas tik vienas vaikas, o ir apskritai tokia iniciatyva yra neprivaloma ligoninės struktūros dalis", - sakė jis.

Ligoninės gydytojas prasitarė, jog anksčiau buvo manoma uždaryti gyvybės langelį - neva tokių objektų egzistavimas sudaro sąlygas elgtis neatsakingai, tačiau galutinis sprendimas taip ir nebuvo priimtas. Vis dėlto Klaipėdoje esantis langelis po remonto bus ir vėl atidarytas.

Visoje Lietuvoje nuo 2009 metų gyvybės langeliuose palikta daugiau negu pusšimtis naujagimių. Valstybinės vaikų teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos įvaikinimo skyriaus vyr. specialistės Tomos Jonavičiūtės duomenimis, nuo langelių atsiradimo mūsų šalyje iki dabar juose buvo palikta 60 kūdikių.

Iš viso Lietuvoje yra atidaryta 10 gyvybės langelių - penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, taip pat Jonavoje, Tauragėje, Marijampolėje ir Alytuje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder