Klaipėdoje jau veikia fontanai

Klaipėdoje jau veikia fontanai

Tiems klaipėdiečiams, kurie vis dar vengia išeiti iš namų, pranešame džiugią žinią - kaip ir kasmet, per Motinos dieną, šiemet gegužės 3-iąją, uostamiestyje pradėjo veikti fontanai. Jie nepatenka į taupymo dėl koronaviruso pandemijos padarinių programą.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė vakar ketino pasivažinėti po miestą ir patikrinti, kaip veikia Taravos Anikės, Karlskronos aikštės, laivelio, Debreceno, Pempininkų ir Vydūno fontanai, nors yra patikinta, kad viskas veikia gerai.

Vienintelis Žvejo skulptūros fontanas dar kurį laiką neveiks. Jis remontuojamas, šalinamas gedimas. Jau pernai žinota, kad jį reikės tvarkyti. Sutartis dėl remonto pasirašyta šią savaitę.

Šiemet papildomai Savivaldybė perims ir fontaną prie Jono kalnelio iš Bangų g. pusės. Kol kas šis fontanas jai dar nėra perduotas, bet jau tvarkomi dokumentai ir vasarą jis bus pradėtas eksploatuoti.

Taigi iš viso Savivaldybė šiuo metu eksploatuoja 8 fontanus ir dar tris fontanėlius-gertuves Poilsio parke.

Fontanams eksploatuoti Savivaldybė per metus išleidžia apie 22 tūkst. eurų. Šiuo metu dar projektuojami trys geriamojo vandens fontanėliai-gertuvės senamiestyje. Jie atsiras Teatro, "Meridiano" ir Lietuvininkų aikštėse. Apie juos "Vakarų eksprese" jau buvo rašyta. Šiemet turėtų būti baigtas jų projektas.

Primename, kad fontanas Danės skvere jau seniai yra demontuotas dėl vykdomos skvero rekonstrukcijos.

I. Šakalienė sako, kad kol kas mieste nebuvo stabdomas nė vieno objekto tvarkymas, vyksta viešieji pirkimai ir viskas daroma taip, kaip planuota.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder