Klaipėdoje įrengti nauji kelio ženklai

Klaipėdoje įrengti nauji kelio ženklai

Klaipėdoje, Šiaurės prospekte, ties Kretingos gatve, Europos judumo savaitės proga įrengti nauji kelio ženklai „Atsargiai, gulbė ir gulbiukai“.

Klaipėdoje penktadienį pakabintas unikalus ženklas, įspėjantis vairuotojus, kad šioje vietoje per gatvę dažnai mėgsta pereiti gulbės su savo vaikais. Būtent šie paukščiai ir pavaizduoti geltoname ženklo fone.

"Gamindami šį ženklą, analizavome pasaulinius pavyzdžius. Internete radome įvairiausių tokio dizaino prototipų - ir įspėjamųjų ir reklaminio pobūdžio. Juose vaizduojami įvairiausi žvėrys, net ir skrendantys per gatvę velniai. Bet įspėjančios lentelės apie migruojančias gulbes pavyzdžio nepavyko aptikti, tad patys pagaminome", - pasakojo UAB "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas.

Pasak jo, šie Šiaurės prospekte pakabinti ženklai ne tik įspės vairuotojus, kad reikia būti budriems, nes šioje vietoje mėgsta migruoti gulbės, bet galbūt ir paskatins kitus stabtelėti ir pasidžiaugti gamta.

"Klaipėdiečiai žinos, kad mieste yra vieta, kur jie gali atvažiuoti ir pamatyti laukinę gamtą. Galbūt kitiems kils noras atvažiuoti ir pašerti paukščius", - svarstė D. Aleksandrovas.

Per Šiaurės prospektą mėgstančią pasivaikščioti gulbių šeimyną klaipėdiečiai stebi jau ne pirmus metus. Yra buvę atvejų, kai buvo kviečiami ir policijos pareigūnai, kad reguliuotų eismą ir pravažiuojančios mašinos nesužeistų paukščių.

"Klaipėda unikalus miestas. Čia galime sutikti ir gulbių, ir po miestą vaikščiojančių briedžių. Kadangi minime Europos judumo savaitę, pakabinę šį ženklą tarsi primename sau, kad gyvename ne vieni ir visi turime išsitekti šiame pasaulyje. Reikėtų neužmiršti, kad žmonės užtvėrė laukinių paukščių ir žvėrių kelius, o ne atvirkščiai", - pasakojo naujojo ženklo atvykęs apžiūrėti Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Jis svarstė, kad tokių įspėjamųjų ženklų apie mieste sutinkamus laukinius žvėris ir paukščius ateityje Klaipėdoje gali atsirasti ir daugiau.

"Jei tik bus toks poreikis, kodėl gi ne", - svarstė vicemeras.

Teigiama, kad vieno tokio ženklo atsiradimas Savivaldybei atsieis maždaug 30 eurų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder