Klaipėdoje - ypatingas dėmesys neišnešiotukams

Klaipėdoje - ypatingas dėmesys neišnešiotukams

Minint Pasaulinę neišnešiotų naujagimių dieną Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas apsilankė Klaipėdos universitetinės ligoninės Neišnešiotų naujagimių skyriuje, kur susitiko su anksčiau nei tikėtasi gimusių kūdikių tėvais.

Neišnešiotukų antradienio pavakare ligoninėje buvo keturi, iš kurių mažiausiesiems – dvynukams – tik 34 savaitės.

„Šiandien jau galime pasidžiaugti tuo, kad Klaipėdoje patiems mažiausiems mūsų visuomenės atstovams bei jų tėveliams yra sudarytos kone geriausios sąlygos Lietuvoje. Šiemet buvo atnaujintos Klaipėdos universitetinės ligoninės Neišnešiotų naujagimių skyriaus patalpos, kartu šis skyrius aprūpintas ir visa būtina šiuolaikine medicinine įranga“, - sakė V. Grubliauskas.

Pasak miesto vadovo, per ateinančius metus turėtų būti atnaujintas ir visas Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos-ginekologijos departamento pastatas.

„Tad Klaipėdoje bus ne tik gera gyventi, bet ir gimti, - pridūrė V. Grubliauskas. – Uostamiesčio ir regiono tėveliai bei tik pasaulį išvydę naujagimiai neabejotinai yra verti pačių geriausių medicininių paslaugų.“

Beje, Pasaulinės neišnešiotų naujagimių dienos išvakarėse Klaipėdos miesto rotušės langai nušvito purpurine spalva. Taip Klaipėda prisijungė prie pasaulinės akcijos, skirtos atkreipti visuomenės dėmesį į neišnešiotų naujagimių problemas ir jų sprendimo būdus.

Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, kasmet pasaulyje anksčiau laiko gimsta 15 mln. naujagimių t. y. kas dešimtas vaikelis. Daugiau kaip 1,1 mln. visų kasmet į pasaulį ateinančių neišnešiotų naujagimių miršta.

Lietuvoje kasmet anksčiau laiko gimsta apie 2000 naujagimių. Šiandien labai mažų, nė kilogramo nesveriančių neišnešiotų naujagimių, galimybės išgyventi, palyginti su pirmaisiais Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metais, išaugo nuo 12 proc. iki 65 proc., o didesnių, sveriančių daugiau nei kilogramą (1000-1499 g), – nuo 48 proc. iki 95 proc.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder