Klaipėdoje - 900 judrių jaunesniųjų senjorų

Klaipėdoje - 900 judrių jaunesniųjų senjorų

Klaipėdos "jaunesnieji senjorai", sulaukę senatvės pensinio amžiaus, jau gali įsigyti lengvatinius viešojo transporto bilietus šešiems arba dvylikai kalendorinių mėnesių. Skaičiuojama, kad šiemet šie viešojo transporto keleiviai dėl taikomos 50 proc. nuolaidos jau sutaupė per 120 tūkst. eurų.

Šiemet Klaipėdos miesto taryba nustatė papildomą transporto lengvatą pensininkams, kurie dar nėra sulaukę 70 metų amžiaus.

Žinia, Transporto lengvatų įstatymas nustato 50 proc. bilieto kainos lengvatą asmenims, sulaukusiems 70 metų, ir 80 proc. lengvatą perkopusiems 80 metų. Tuo tarpu lengvatų asmenims, jau sulaukusiems pensijos, tačiau dar nepasiekusiems 70 metų ribos, valstybės mastu nėra numatyta. Tuo tarpu daugelis jų, nors jau yra pasitraukę iš darbo rinkos ir jų pajamos yra sumažėjusios, vis dar trokšta kelionių.

Miesto tarybos sprendimas kaip tik ir buvo skirtas atpiginti keliones šiai senjorų kategorijai. Jie su 50 proc. nuolaida dabar jau gali įsigyti 6 arba 12 kalendorinių mėnesių senjoro bilietus. Toks lengvatinis metinis bilietas kainuoja 135 eurus, pusmečio - 72 eurus. Galioja visas savaitės dienas.

Nuo vasario iki gruodžio 1 dienos jau nupirkta 114 metinių senjoro bilietų ir 1 459 pusmečio senjoro bilietai. Kadangi per metus pusmečio bilietus pastarieji keleiviai paprastai pirko du kartus, unikalių senjoro bilieto naudotojų suskaičiavome mažiau - apie 900 žmonių. Iš viso senjoro bilietais besinaudojantys keleiviai šiemet jau sutaupė 120 438 eurus - tiek jie būtų primokėję, jeigu Klaipėdos miesto taryba nebūtų nustačiusi šios lengvatos. Atitinkamai tokią sumą miesto biudžetas kompensuos transporto sistemai.

Atkreipiame jaunesniųjų senjorų dėmesį, jog metinis senjoro bilietas yra 9-iais eurais pigesnis nei du pusmečio senjoro bilietai, tad verta iš karto pirkti metinį. Bilietai parduodami VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" kasose ir "Narvesen" kioskuose bei internetu. Važiuojant autobusu būtina turėti pensininko pažymėjimą ir jį kontrolės metu pateikti kartu su bilietu.

Ši papildoma lengvata senjorams galios ir 2018-aisiais. Kitų metų senjoro bilietai pradedami pardavinėti nuo besibaigiančių metų gruodžio 15 dienos.

Gintaras NENIŠKIS, VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder