Klaipėdiečiams - mažesnė rinkliava. Laikinai

Klaipėdiečiams - mažesnė rinkliava. Laikinai

Klaipėdos valdžia nusprendė sumažinti rinkliavą už atliekų išvežimą ir tvarkymą. Tiesa, laikinai - mažesniais mokesčiais miestiečiai pasidžiaugs tik metus.

Uostamiestyje vietinė rinkliava už atliekų surinkimą ir tvarkymą įvesta 2008 metais, jos įkainiai nustatyti remiantis visos šalies statistika, rodančia, jog kiekvienas žmogus per metus sukaupia vidutiniškai sukaupia apie 400 kg šiukšlių.

Tačiau išanalizavus padėtį Klaipėdoje paaiškėjo, jog vietos gyventojai tokių kiekių atliekų neišmeta ir už paslaugą sumoka per daug. Todėl 2012 ir 2013 metais uostamiestyje rinkliava buvo mažinama.

Ketvirtadienį posėdžiavusi Klaipėdos taryba pritarė, kad "šiukšlių mokestis" kitais metais mažėtų dar 5 procentais. Tiesa, taip pasiūlyta padaryti dėl kitos priežasties.

"Anksčiau buvo mažinama dėl to, kad mažėjo atliekų surinkimas. Šiuo atveju tie 5 procentai bus tarsi vienkartinė kompensacija gyventojams už permoką, po nuo 2016 metų rinkliava bus tokia, kaip šiemet", - paaiškino Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė.

Pasak jos, tokiu būdu klaipėdiečiams bus kompensuota ne visa permokėta suma, tik 800 tūkst. litų. Dėl to kai kuriems Tarybos nariams kilo abejonių, ar to reikia - esą ar verta atiduoti "kapeikas" vardan reitingų, mat mokesčio mažinimą siejo su artėjančiais rinkimais į savivaldybių tarybas.

Dėl to Tarybos nariams teko papildomai balsuoti, ar nereikėtų šio klausimo atidėti kitam posėdžiui. Vis dėlto kelių balsų persvara nutarta, jog rinkliavą mažinti reikia.

"Paskaičiavus būtent tiek ir siūlėme grąžinti miestiečiams. Permoka yra didesnė, tačiau sukaupti pinigai naudojami kitiems tikslams. Vienas pavyzdžių - požeminių konteinerių aikštelių įrengimas bei kitos paslaugos", - sakė skyriaus vedėja.

Šiuo metu savivaldybėje sukaupta apie 11 mln. litų miestiečių permoka, o miesto atliekų strateginiam planui įgyvendinti iki 2018 metų reikės apie 10 mln. litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder