Klaipėdiečiai švarino miestą

Klaipėdiečiai švarino miestą

Šeštadienį Klaipėdoje vyko aplinkos tvarkymo akcijos - ne tik tradicinė "Darom", bet ir pačių klaipėdečių įgyvendintos iniciatyvos, pavyzdžiui, Karalienės Luizės parko tvarkymo akcija.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis sakė, kad iš viso buvo įvardinta per 50 teritorijų, kurioms tvarkyti buvo ieškota savanorių, o tvarkoma apie 30 teritorijų, kuriose darbavosi 25 įmonės ir organizacijos.

"Dalis įmonių tvarkėsi dar prieš Velykas, dalis - penktadienį, tad šeštadienį kai kur jau buvo tvarkinga. Pavyzdžiui, asociacija "Permainų Klaipėda" teritorijoje prie Respublikinės Klaipėdos ligoninės Tuberkuliozės filialo jau anksčiau surinko apie 230 kilogramų atliekų.

Turiu pastebėti, kad šiemet klaipėdiečių aktyvumas tvarkantis didesnis nei pernai - dalyvauja įmonės, mokyklos, policijos pareigūnai, namų bendrijos, gyventojų bendruomenės, politinės partijos", - vardijo S. Valiulis.

Tvarkyta aplinka palei Šilutės pl., Jūrininkų pr., teritorijos prie irklavimo bazės, miškas tarp I ir II Melnragės, teritorija tarp II Melnragės ir Neįgaliųjų paplūdimio, Girulių, miškas Smiltynėje ir teritorija palei takus į paplūdimį, Poilsio parkas, dviračių takas palei Danės upę, miškas prie Svijanės ežero, Sąjūdžio, Skuptūrų, Draugystės parkai, Vasaros estrados aplinka ir kitos teritorijos.

Aktyviai besidarbavusios Paupių bendruomenės narė Birutė Kensgailė, kuri su bendraminte atliekas vežė net dviračiais, pasakojo, kad daugiausia šiemet rasta plastikinių, stiklinių butelių ir kitokių atliekų. Rajone tvarkytojai rado ir, ko gero, benamių prinešto turto. Moters nuomone, šiukšlių šiemet rajone pririnkta daugiau nei pernai.

"Žinokite, visko yra. Ir labai nesmagu, kad, ko gero, leidžia kanalizaciją į griovelius prie gatvės, nes toks nemalonus kvapas, o šiukšles reikia iš jų traukti", - įspūdžiais dalijosi moteris.

Įvairiausių radinių rado ir kitur mieste gamtą tvarkę entuziastai - padangų, gelžgalių ir kitokio šlamšto. Šiemet akcijos dalyviai surinktas šiukšles krovė į specialius raudonus maišus, kad būtų galima atskirti akcijos metu surinktas šiukšles nuo kitų atliekų.

Pasak S. Valiulio, tvarkytojų buvo prašoma maišus palikti prie konteinerių ar šiukšliadėžių, o pirmadienį vežėjai pradės juos rinkti ir išvežti. Skaičiuojama, kad teks išvežti keliasdešimt tonų šiukšlių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder