Klaipėdiečiai šimtmetį minėjo oriai ir išradingai

Klaipėdiečiai šimtmetį minėjo oriai ir išradingai

Vasario 16-osios vidurdienį Atgimimo aikštėje klaipėdiečiai gausiai rinkosi paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio ir kartu meldėsi, kad pradėdami antrąjį šimtmetį labiau mylėtume ir gerbtume vieni kitus.

"Juk visas įstatymas telpa viename sakinyje: "Mylėk savo artimą, kaip save patį". Bet jeigu jūs vienas kitą kremtate ir ėdate, žiūrėkite, kad nebūtumėte vienas kito praryti", - sveikindamas miestiečius Klaipėdos dvasininkų vardu paakino brolis kunigas Paulius Vaineikis.

Į šventinį minėjimą klaipėdiečiai rinkosi šeimomis, daugelis sutikti šią iškilią datą vežimėliuose atsivežė ir pačius mažiausius. Minioje nestigo trispalvių, vaikučiai netgi atsinešė piešinių bei užrašytų palinkėjimų Lietuvai.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė, kad klaipėdiečiai moka švęsti oriai, džiaugsmingai ir išradingai.

"Leisiu sau pajuokauti - tikiuosi, kad visa Lietuva taip pat oriai, džiaugsmingai ir išradingai po penkerių metų minės Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmetį. Bet iki tos datos dar penkeri metai. O šiandien švęskime, džiaukimės ir pagerbkime savo valstybę", - prašydamas Dievo palaimos mūsų šaliai ir Klaipėdai, kalbėjo uostamiesčio meras.

Jis priminė, kad šiandien gyvename istoriniu laiku, išlydėdami pirmąjį mūsų istorijos šimtmetį, žengiame į antrąjį, kurį kursime drauge savo mintimis ir idėjomis.

"Nuo to, kaip mes sugebėsime susivienyti, priklausys, kokią Lietuvą paliksime mūsų ainiams. Šiandien Lietuvoje daug kalbama, bet taip stokojama vienybės. Mane sujaudino Donaldo Tusko žodžiai. Jo nuomone, Lietuvos himne deklaruojamos vertybės galėtų būti pavyzdžiu visai Europai, ypač kalbant apie vienybę. Deja, patys dažnai tai pamirštame ir nevertiname", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Pagerbdamas prieš šimtą metų Lietuvos nepriklausomybės aktą pasirašiusius Lietuvos Tarybos narius, V. Grubliauskas akcentavo, kad tuomet jie tikrai negalvojo apie titulus.

"Jie buvo vedami idėjos, ja tikėjo ir tai padarė vardan Lietuvos", - meras vylėsi, kad ir šiais laikais yra nemažai tokių savo šaliai atsidavusių patriotų.

Vienas tokių pavyzdžių - minėjimo metu už reikšmingiausią 2017-ųjų darbą Klaipėdos vėliava apdovanota menininkė Aida Raimonda Pečeliūnienė. Ji per kalėdinį laikotarpį miestui padovanojo savo rankomis sukurtą lėlių parodą "Pasivaikščiojimas po stebuklo laukiančią Jeruzalę".

"Mes visi atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečio kūrėjai. Labai jaudinausi dovanodama jums tą Kalėdų pasaką. Po to labai džiaugiausi jūsų dėmesiu, gyvomis emocijomis. O šiandien esu labai sujaudinta. Tai pats didžiausias apdovanojimas miestiečiui - miesto vėliava", - dėkodama už tokią išskirtinę dovaną, sakė A. Pečeliūnienė.

Išskirtinės pagarbos sulaukė ir pernai Lietuvos karinį laivą "Prezidentas Smetona" kartu su komanda radęs profesorius Vladas Žulkus. Jam šiemet patikėta iškelti Lietuvos respublikos vėliavą.

Klaipėdiečiai šimtmetį minėjo oriai ir išradingai

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder