Klaipėdiečiai pasidalino patirtimi po skiepo “AstraZeneca” vakcina

Klaipėdiečiai pasidalino patirtimi po skiepo “AstraZeneca” vakcina

Antradienio vakarą Lietuva laikinai sustabdė skiepijimą “AstraZeneca” vakcina nuo koronaviruso. LR Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, iš Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) buvo gauta rekomendacija, kuria tarnyba, kaip ir kitos Europos Sąjungos valstybės, atsargumo sumetimais rekomendavo sustabdyti vakcinavimą „AstraZeneca“ skiepais. Vakcinavimas laikinai sustabdytas iki tol, kol Europos vaistų agentūra pateiks galutines išvadas dėl vakcinos saugumo, šį klausimą planuojama spręsti šiandien.

Kiek vėliau po to, kai buvo paskelbta informacija apie laikinai stabdomą skiepijimą “AstraZeneca” vakcina, klaipėdiečiai socialiniuose tinkluose pasidalino savo nuomone ir patirtimi apie skiepus, jie tikino, jog jaučiasi puikiai ir jau laukia antrojo skiepo.

“Pasiskiepijome su žmona Birute, jaučiamės gerai, toje vietoje į kurią dūrė, yra skiepo jausmas ir tiek, bet jau praėjo laiko, tai praktiškai beveik nebejuntu. Buvo labai įdomi situacija, 14 val. klausiausi LR Sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio, jis sakė, kad būtinai skiepysis pats. 17 val. mes pasiskiepijome, o 17.15 val. AstraZeneca vakciną sustabdė”, - patirtimi dalijosi IĮ “Sauliaus Jokužio leidykla-spaustuvė” direktorius Saulius Jokužys.

Pašnekovas tikino, jog panikai dėl “AstraZeneca” vakcinos pasiduoti nereikėtų. Jo manymu, norintieji galėtų šia vakcina skiepytis be eilės.

“Aš nemanau, kad tai nuodas, manau, kad šiuolaikinė pažangi mokslo visuomenė tikrai sukūrė gerą daiktą ir tuo labiau, kad pasiskiepiję jau yra milijonai žmonių. Manau, kad norinčių yra daugiau negu nenorinčių skiepytis”, - tikino S. Jokužys.

Teigiama patirtimi apie pasiskiepijimą “AstraZeneca” vakcina socialiniuose tinkluose pasidalijo ir buvusi “Klaipėdos dienraščio” žurnalistė Janina Zvonkuvienė. Ji didžiausią padėką išreiškė medikams, kurie itin profesionaliai atlieka savo darbą.

“Pagarba mūsų visuomenei, pagarba visų rangų ir visų paskirčių Klaipėdos medikams už nuolatinį uolų darbą, saugant mūsų sveikatą, už tvarkingą ir puikiai organizuotą klaipėdiečių skiepijimą nuo viruso COVID-19. Paskambino seselė Sigita ir pasakė, kad jau gali užregistruoti skiepytis. Parinko tinkamą laiką. Penktadienio rytą, tai buvo kovo 12 d., nuėjau "ant kalnelio" - seni klaipėdiečiai labai gerai žino, kur tai yra - ten pasitiko savanorės, slaugytoja.

Viskas organizuota aukščiausiu lygiu! Dėmesingumas, paslaugumas - geriau nerasi. Ir išaiškino viską logiškai, protingai, ramiai.

Pats skiepas - uodas ar kuisis daug skaudžiau įgelia. Reikėjo 15 min. pasėdėti atskiroje patalpoje, - įsitikinti, kad viskas gerai. Viskas gerai!”, - buvusi “Klaipėdos dienraščio” žurnalistė Janina Zvonkuvienė.

Po laikinai sustabdyto vakcinavimo “AstraZeneca” vakcina, J. Zvonkuvienė savo nuomonės taip pat nepakeitė ir “Vakarų ekspresui” sakė, jog laukia antrojo skiepo.

“Norėčiau taip pat normaliai gauti ir antrąjį skiepą. Nuomonės nepakeičiau, dabartinis sambrūzdis - gera ar negera vakcina - niekaip manęs nepaveikė. O nuo atsitiktinumų niekas neapdraustas. Taip pat ir aš”, - sakė J. Zvonkuvienė.

BUS PILDOMA

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder