Klaipėdiečiai neabejingi likimo nuskriaustiesiems

Klaipėdiečiai neabejingi likimo nuskriaustiesiems

Klaipėdiečiai prisijungė prie prasmingos socialinės akcijos  "Aš ir Tu - tai MES!", kuri šeštadienio popietę vyko 16-oje Lietuvos miestų.

Atgimimo aikštėje 13 valandą, skambant akcijos himnui „Tu Gali“ – sveikieji ir neįgalieji kartu sukūrė „gyvą“ skulptūrą, simbolizuojančią bendrystę ir vienybę.

„Skulptūra vaizdavo neįgaliojo vežimėlį ir šalia stovintį sveiką žmogų. Norėta įprasminti mintį, kad tiek sveikieji, tiek neįgalieji - lygiateisiai visuomenės nariai, tokie pat lygūs, taip pat bendraujantys, galintys ir turintys teisę nesijausti kitokiais, „brokuotais“ ar nepakankamai gerais“, - akcijos idėją pristatė organizatoriai.

Pasak vienos iš akcijos koordinatorių Klaipėdoje Aistės Krušinskaitės, nors paskirtą valandą oras Klaipėdoje ir nelepino, klaipėdiečiai gana gausiai rinkosi palaikyti šios akcijos.

„Atvyko ir neįgaliųjų vežimėliuose sėdintys, ir nematantys žmonės, o smagiausia, kad daugiausia buvo sveikų, kurie tarsi patvirtino, kad jiems svarbūs ir likimo nuskriausti žmonės“, - pasakojo A. Krušinskaitė.

Akcija, kurią globoja prezidentas Valdas Adamkus tuo pat metu vyko  ne tik Klaipėdos, bet Alytaus, Vilniaus, Šiaulių, Joniškio, Kauno, Panevėžio, Nidos, Anykščių, Subačiaus, Tauragės, Telšių, Radviliškio, Švenčionių, Alizavos  ir Raseinių miesto aikštėse.

Akcijos organizatoriai - Baltijos ugdymo entras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder