Klaipėdiečiai aktyviai aukojo "Maisto bankui"

Klaipėdiečiai aktyviai aukojo "Maisto bankui"

Savaitgalį vykusi „Maisto banko“ akcija kvietė Lietuvos gyventojus prisidėti aukojant maisto produktus nepasiturintiems. Akciją reklamuojančiose skrajutėse buvo prašoma aukoti ilgai negendančių maisto produktų. Tarp pageidaujamų produktų buvo miltai, aliejus, arbata, - be jų dažnas neapsieina nė dienos.

„Vakarų ekspresas“ apsilankė keliose Klaipėdos prekybos centruose pasidomėti, kaip šiais metais gyventojai aktyviai aukoja akcijai. Viename iš uostamiesčio prekybos centrų „Iki“ savanoriavusios moterys džiaugėsi gyventojų aktyvumu. Jos prisiminė šiemet balandžio mėnesį vykusią akciją, kurios metu surinkti maisto produktai pasiekė rekordą Lietuvos mastu, ir tikisi, kad taip pat bus ir šiai akcijai pasibaigus. Žmonės aktyviai aukojo miltų, makaronų ir kruopų, pasyviausiai – vaisių, higienos priemonių ir kavos.

Prekybos centre „Rimi“ dirbusi savanorė taip pat džiaugėsi aukotojų aktyvumu. Čia daugiausia buvo aukojami aliejus, makaronai, kruopos, mažiausia - kava, šokoladas, kondensuotas pienas ir kiti brangiau kainuojantys maisto produktai. Kalbantis su savanore, priėjo du pirkėjai, kurių vienas paaukojo keletą makaronų paketų, kitas – įvairių produktų.

Paskutinė stotelė – parduotuvė „Maxima“. Čia savanoriai džiaugėsi ne tik aukotojais, bet ir prieš tai dirbusiais energingais ir akcijai atsidavusiais savanoriais. Šioje parduotuvėje daugiausia aukota cukraus, aliejaus, miltų, kruopų, aukoti buvo ir kiti produktai, pasigesta kavos ir sausų pusryčių aukotojų.

Akcija vyko ne visuose prekybos tinklų parduotuvėse. Ne visų parduotuvių administracija geranoriškai sutiko pas juos įsikursiančius „Maisto banko“ savanorius. Kalbinti savanoriai sako noriai sutinkantys keletą valandų pasėdėti prie akcijos stalelio. „Reikia kuo daugiau stengtis dalyvauti savanoriškoje veikloje, juolab „Maisto banko“ akcijoje, nes niekas nėra garantuotas, kad ateityje patiems nereikės ieškoti duonos kąsnio“ – sakė viena iš akcijoje dalyvavusių savanorių.

Pasak uostamiestyje savanorių, aktyviausiai šiemet „Maisto bankui“ aukoja jaunimas ir vidutinio amžiaus žmonės, iš kurių aktyvesnės moterys. Pasyviausiai aukoja senjorai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder