Klaipėda sumažės 30 hektarų

Klaipėda sumažės 30 hektarų

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Teritorijų planavimo komitetas neprieštaravo tam, kad uostamiesčio plotas sumažėtų 30 hektarų.

Kadastrines miesto ribas buvo būtina nustatyti pagal vidaus reikalų ministro nurodytą tvarką.

Miesto teritorijos ribų pakeitimo planą savivaldybės prašymu parengė UAB "Inžineriniai tyrinėjimai" Klaipėdos filialas.

Tokio plano rengimo tikslas - įgyvendinti Neringos, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono ir Šilutės rajono savivaldybių teritorijų ribų pakeitimo įstatymą ir pakeisti gyvenamosios vietovės - Klaipėdos miesto teritorijos ribas taip, kad jos sutaptų su miesto savivaldybės teritorijos riba.

Didžiausias pakeitimas yra padarytas Kuršių mariose ties Neringos savivaldybės administracine riba. Čia plotas mažinamas 46,36 ha, nes dalis teritorijos prijungiama prie Neringos savivaldybės teritorijos.

Dar 0,52 ha Klaipėdos teritorija sumažėjo dėl krašto kelio Kretinga-Klaipėda ribų patikslinimo po to, kai maždaug prieš penkerius metus buvo įrengta apžvalgos aikštelė. Pastarąją priskyrus keliams, ji išbraukta iš miesto teritorijos. Minėta aikštelė yra prie įvažiavimo į Klaipėdą kelio, toje vietoje, kurioje stovi miesto ženklas.

Kita vertus, Klaipėdos teritorija padidėja 16,27 ha. Taip atsitiko dėl Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos patikėjimo teise valdomo žemės sklypo ribų patikslinimo. Atsirado būtinybė patikslinti Klaipėdos miesto teritorijos ribą taip, kad ji nekirstų žemės sklypo, kuri patikėjimo teise valdo Uosto direkcija ir kurio dalis ties įplaukos į Kuršių marias kanalo šiauriniu molu šiuo metu yra už Klaipėdos miesto teritorijos ribų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vyriausiosios specialistės Raimondos Gružienės, dabar padaryti pakeitimai atitinka Nekilnojamojo turto registro įstatymą, mat vienas sklypas negali būti kelių savivaldybių teritorijoje. Kuriai savivaldybei priklauso didžioji teritorijos dalis, tai turi būti priskiriama ir mažoji.

Tad viską susumavus Klaipėdos miesto teritorijos plotas sumažėja 30,61 ha. Dabar Klaipėdos miesto teritorija sudaro 9 826 ha.

Vietos gyventojų apklausa rengiant minėtą planą organizuota nebuvo, nes miesto ribos iš esmės keičiamos Kuršių mariose ir Baltijos jūroje, t. y. teritorijoje, kurioje gyventojų nėra.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder