Klaipėda įžiebė savo Kalėdų eglę

Klaipėda įžiebė savo Kalėdų eglę

Šeštadienio vakarą Klaipėdos Teatro aikštėje buvo įžiebta pagrindinė miesto eglė. Kaip ir ankstesniais metais, eglę dovanojo Klaipėdos miesto gyventojai. Šįkart eglė į Teatro aikštę atkeliavo iš Upelio gatvės, Raimondos ir Dariaus Kivilių kiemo.

Laukiantieji eglutės įžiebimo Turgaus gatvėje ir Teatro aikštės prieigose galėjo pasižvalgyti po šventinę mugę, įsigyti skanėstų, karštų gėrimų ar rankų darbo dovanų artėjančių švenčių proga.

Renginio pradžią paskelbęs miesto meras Vytautas Grubliauskas ragino laukiant švenčių sutelkti dėmesį ne vien į materialius dalykus, bet atsigręžti į tikrus dalykus.

„Tikrasis Kalėdų stebuklas yra ne dovanų maiše, o kiekvieno iš mūsų širdyse, mintyse, emocijose. Tikrasis stebuklas yra žmogiškasis dosnumas. Nepaliaukime dalintis gėriu, būkime dosnūs savo žmoniškąja šiluma, gerumu. Pasidžiaukime tuo, kad, būdami klaipėdiečiais, nesivaikome vienadienių pigių stebuklų, bet ieškome grožio tikruose dalykuose“, - miestiečiams linkėjo V. Grubliauskas.

Pilnutėlei Teatro aikštei muzikinius sveikinimus siuntė duetas „Golden Age“, Violeta ir Vilius Tarasovai su dukra ir kiti, džiugino baleto pasirodymas ir, žinoma, pats Kalėdų Senelis, kartu su minia paskelbęs eglės įžiebimo akimirką.

Teatro aikštę papuošė ne tik eglė, kuri, tęsiant praėjusių metų tradiciją, dekoruota tik lemputėmis, pabrėžiančiomis natūralų švenčių simbolio grožį. Aikštę padabino ir lempučių girliandos bei šeši didžiuliai šviečiantys burbulai – taip papuošti medeliai dekoratyviniuose vazonuose.

Šįvakar Karlskronos aikštėje įžiebta „Maltiečių“ gerumo žvaigždė. Jau rytoj, sekmadienį, 12 val., miestiečiai vėl kviečiami susirinkti Teatro aikštėje, kur vyks tradicinė maltiečių sriubos gerumo akcija. Visi norintys kviečiami ateiti paragauti sriubos, kurią virs įvairios miesto įmonės ir organizacijos, ir paaukoti maltiečiams, kurie rūpinasi vienišais seneliais.

Kitą savaitgalį klaipėdiečiams bus pristatyta muzikos ir šviesų efektų instaliacija „Legendos šviesa“, kurios dėka atgis ir pati Taravos Anikė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder