Klaidų kaina - beveik milijonas

Klaidų kaina - beveik milijonas

Ruošiantis uostamiesčio Vydūno gimnazijos rekonstrukcijai apskaičiuota viena darbų kaina, o dirbti atėję statybininkai pareiškė, kad reikia kur kas daugiau pinigų. Dėl šio nesusipratimo atnaujinimas dar neprasidėjo.

Šių metų pradžioje miesto Taryba pritarė Sulupės gatvėje esančio mokyklos pastato rekonstrukcijai, juolab kad iš Savivaldybės biudžeto šiam tikslui buvo numatyta skirti 114 tūkst. litų, o dar beveik 1,2 mln. Lt pažadėta iš Europos Sąjungos (ES) paramos fondų.

Į šį pastatą Vydūno mokykla iš ilgametės buveinės Daržų gatvėje persikėlė 2011 metais.

Tačiau kovą turėjusi startuoti rekonstrukcija neprasidėjo iki šiol: projektavimo darbų konkursą laimėjusi bendrovė nustatė, kad reikia apšiltinti kur kas didesnius plotus sienų nei skelbta konkurse. Paaiškėjo, jog šiems ir kitiems darbams papildomai reikia 813 tūkst. Lt, jų dabar ir prašoma iš Savivaldybės biudžeto.

Negavus šios sumos kyla grėsmė visam projektui, mat ES paramą administruojanti Lietuvos verslo paramos agentūra gali nepratęsti jo terminų ir tuomet europiniai pinigai nebūtų laiku panaudoti.

"Mūsų skyriui buvo pateikti klaidingi pastatą charakterizuojantys dokumentai, pagal kuriuos buvo rengiamas viešasis pirkimo konkursas. Klaidingai buvo atliktas ir pastato energetinis auditas, tačiau šį darbą atlikusi bendrovė savo klaidą ištaisė", - nesusipratimą Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariams aiškino Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Anot jo, tai ne pirmas atvejis Klaipėdoje, kai konkursus laimėjusios statybos bendrovės nustatė, kad reikia atlikti daugiau darbų nei skelbta konkursuose, tačiau anksčiau papildomus darbus laimėtojai finansuodavo iš savo kišenės, tiesa, sumos minėtais atvejais buvo mažesnės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder