KKT statys pastatą darbuotojams

KKT statys pastatą darbuotojams

UAB Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) dar šiemet ketina savo nuomojamoje teritorijoje pastatyti modernų pastatą, kuriame įsikurs terminalo darbuotojai. Beje, šiuo metu terminale jau statomos naujos mechaninės dirbtuvės, kurias taip pat planuojama baigti šiemet.

Naujose mechaninėse dirbtuvėse, kurių plotas - daugiau kaip 1 000 kvadratinių metrų, bus remontuojami konteineriai, tad pagerės ir darbo, ir poilsio sąlygos terminalo techninės tarnybos ir subrangovų darbuotojams. Pasak KKT generalinio direktoriaus Vaidoto Šileikos, ankstesnės sąlygos nebeatitiko šiuolaikinių reikalavimų. Turėtose laikinose dirbtuvėse sąlygos nebuvo komfortiškos esant blogoms oro sąlygoms, ypač žiemą.

"Šie metai išskirtiniai tuo, kad mes tam tikrą investicijų dalį nukreipėme į darbo ir buities sąlygų gerinimą terminale. Bus pastatyti du pastatai, atitinkantys laikmečio dvasią", - sakė KKT vadovas.

Žinia, konteinerių terminale ribotos galimybės statyti pastatus, nes nuomojama teritorija skirta konteineriams sandėliuoti ir krauti. Tačiau tokia vieta, kur pastatai netrukdys pagrindinei terminalo veiklai, buvo rasta. Ji yra toliau nuo krantinių, vakarinėje KKT dalyje.

Šiuo metu jau projektuojamas buitinių patalpų KKT darbuotojams pastatas. Taupant vietą jis bus trijų aukštų su antstatu. Jame bus persirengimo, poilsio, rūbų džiovinimo patalpos, dušai, du kabinetai ir kt. Antstate bus įstiklinta lauko terasa.

"Mūsų darbuotojai pro langus matys gana gerą vaizdą. Visus tuos projektus, kuriuos įgyvendiname dabar, planavome padaryti anksčiau, tačiau dėl įvairių objektyvių sąlygų, dėl mūsų teritorijoje buvusių kitų įmonių pastatų negalėjome to padaryti. Kai AB "Lietuvos geležinkeliai" iškėlė transformatorinę pastotę į savo teritoriją, atsirado tokia galimybė", - teigė V. Šileika.

KKT pastatams projektuoti ir statyti skelbė konkursus kaip ir visos įmonės, bet, V. Šileikos teigimu, biurokratijos šiame procese kiek mažiau nei valstybinėse įmonėse, tad projektuotojus ir statybininkus terminalas gali pasirinkti šiek tiek greičiau nei jos. Tačiau ir verslo įmonės yra suinteresuotos gauti kuo geresnį rezultatą už kuo mažesnę kainą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder