Kiemuose sužibo kalėdinės eglutės

Kiemuose sužibo kalėdinės eglutės

Nors vis dar nėra sniego ir apie artėjančias Kalėdas ir Naujuosius metus skelbia tik dekoracijos parduotuvėse ir radijo stočių grojamos kalėdinės dainos, šventinę nuotaiką kuria patys miestiečiai, daugiabučių kiemuose puošdami ir įžiebdami Kalėdų eglutes.

Kalėdinius medelius ir renginius klaipėdiečiams jau ne pirmus metus dovanoja daugiabučius namus prižiūrinčios "Mano būsto LT" grupės įmonės: "Pempininkų būstas", "Vėtrungės būstas", "Jūros būstas", "Žardės būstas" ir "Vingio būstas".

Pirmoji šeštadienį įsižiebė eglutė Debreceno g. 42 namo kieme. Nors prie eglutės tyvuliavo balos, o vėliau net prasidėjo lietus ir kruša, susirinko nemenkas būrys aplinkinių namų gyventojų su atžalomis.

Jiems buvo sekama kalėdinė pasaka – ledo karalienė užšaldė Kalėdų senelį, o vaikučiams, atliekant įvairias užduotis, reikėjo jį atgaivinti. Vėliau vyko simbolinė mankšta, žaidimai visai šeimai, vaikučiai deklamavo eilėraščius.

Kieme pastatytą eglutę papuošė ir gyventojų atsinešti pačių gaminti žaisliukai, buvo įžiebtos girliandos. Galiausiai Kalėdų senelis pradarė savo dovanų maišą ir apdovanojo visus, nepabūgusius oro sąlygų.

„Šventę organizuojami jau penktus metus ir iš jų tik du kartus buvo sniego: vienąkart iki kelių, o kitą kartą buvo pūga. Bet mes, klaipėdiečiai, sakome, kad šventėms nėra blogo oro. Smagu,kad susirinko daug vaikučių, tėvelių. Mūsų bendruomenė tokia, kad jie jau žino šią vietą – čia rengiame sporto šventes, rengiame įvairius renginius, todėl ir susirinko, nors ir toks oras“, - sakė „Pempininkų būsto“ direktorė Birutė Jevdokimenko.

Iki šeštadienio popietės eglutės buvo įžiebtos ir Kauno g. 5, Nidos g. 54 ir 56 namų kiemuose, Žardininkų ir Reikjaviko gatvių sankirtoje. Tokia akcija daugiabučių administratoriai siekia suvienyti gyventojus, paskatinti bendruomeniškumą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder