Kiekviename kieme ženklų nestatys

Kiekviename kieme ženklų nestatys

Nors automobilių stovėjimas uostamiesčio centrinės dalies daugiabučių kiemuose apmokestintas jau kone 2,5 metų, vis dar atsiranda manančiųjų, kad kiemuose stovėti galima nemokamai. Esą klaidina tai, jog kiemuose nėra ženklų, nurodančių, kad čia renkama rinkliava.

Valdininkai atkerta, kad kiekviename kieme niekas ir nežadėjo pristatyti ženklų - neva pakanka, jog prieš įvažiuojant į apmokestintą zoną yra apie tai informuojantis ženklas.

Į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipėsi M. Mažvydo al. 11 gyvenantis Egidijus Dumčius. Pasak jo, kieme, kur jis gyvena, tenka neretai stebėti situaciją, kai ne vietiniai, pasistatę automobilį, blaškosi ir negali suprasti, ar čia reikia mokėti, ar ne.

"Vienose gatvėse yra ženklai, kitose - ne. Prie įvažiavimo į kiemą nėra jokio perspėjimo. Yra ženklas prie tolimesnio namo, bet kažkokioje kišenėje, tarp krūmų, sunkiai matomas. Atvažiuoja žmogus iš kaimo, jis nežino, ar mokama, ar nemokama. Perspėjimo ženklų nėra, o kontrolieriai greitai bėga fotografuoti ir baudas rašo", - esama situacija piktinosi E. Dumčius.

Pasak jo, net ir žinant apie kiemų apmokestinimą, nėra lengva šią prievolę vykdyti - esą iš jo kiemo iki stovos skaitiklio reikia kulniuoti labai toli, nes arčiau jo paprasčiausiai nėra.

"Tai yra plėšikavimas. Juk renka iš gyventojų pinigus už leidimus, rašo baudas už stovėjimą - kur tuos milijonus deda? Kodėl nestatomi ženklai?" - klausė E. Dumčius.

"O kaip atrodytų miestas, jei ant kiekvieno kampo statytume ženklus?" - priekaištus atrėmė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Pasak jo, pagal Kelių eismo taisyklių reikalavimus ir rinkliavos nuostatas pakanka, kad informuojantys ženklai stovėtų prie kiekvieno įvažiavimo į apmokestintą zoną.

"Šito turėtų visiškai pakakti, bet kai kuriose didesnėse gatvėse esame pastatę ir daugiau tokių ženklų dėl aiškumo. Tačiau kiekviename kieme tikrai niekas nesiruošia šito daryti. Beje, nesusipratimų dėl to buvo tik pačioje pradžioje, kai kiemai buvo apmokestinti. Pastaruoju metu jokių nusiskundimų nebesulaukiame. Žmonės prie tvarkos jau priprato ir žino, kur mokėti, o kur ne", - sakė R. Mockus.

Rinkliavą už automobilių statymą centrinės miesto dalies gatvėse Klaipėdoje pradėta rinkti nuo 2009-ųjų, o sprendimas šioje zonoje apmokestinti ir kiemus priimtas 2012-ųjų vasarą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder